De ce vrea un bărbat să se mute permanent pe o navă de croazieră?

Aparent a închiria o suită pe o navă de croazieră, poate fi mai rentabil decât a locui într-un apartament pe uscat.

Ilustrație: Storylines


Austin Wells, un bărbat de 28 de ani din San Diego, tocmai a încheiat un contract de închiriere pe 12 ani la bordul mega-navei de croazieră MV Narrative pentru a continua să călătorească, având în același timp un spațiu pe care să îl numească acasă. Și chiar dacă a plătit 300.000 de dolari pentru apartament, el va economisi aproximativ 500 de dolari pe lună în acest fel.

Criza imobiliară este reală. Mulți tineri se luptă pentru a-și cumpăra prima proprietate, prețurile fiind ridicate, iar creditele fiind greu de obținut. Prin urmare, mulți se văd nevoiți fie să continue să locuiască mai mult timp cu părinții, fie să închirieze un spațiu în loc să cumpere unul. Situația fiind atât de complicată, din ce în ce mai mulți oameni încep să caute modalități alternative de locuire, iar AustinWells, un tânăr din San Diego, California, a găsit cu siguranță o opțiune interesantă.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a închiriat un apartament la bordul MV Narrative, o mega navă de croazieră formată din 500 de camere și apartamente private, care se află în faza de construcție și este planificat să ajungă pe apă cândva în 2025.

Suita măsoară 22 de metri pătrați, incluzând un pat rabatabil, o cămară, un birou și o baie separată cu duș.

Chiar dacă prețul nu pare a fi ieftin, el a plătit deja echivalentul al unei chirii lunare de 2.083 USD pentru o durată de 144 de luni. Astfel, în comparație cu cei 2.500 de dolari pe care i-ar cheltui în medie pentru un apartament în orașul său natal, Wells va economisi aproape 500 de dolari pe lună în timp ce călătorește în lume. Cum prețurile chiriilor sunt în creștere, și suma economisită poate să crească substanțial.

"Lucrul care mă încântă cel mai mult este că nu trebuie să îmi bulversez foarte mult rutina zilnică, pentru a merge să văd lumea. Orele mele de lucru vor fi schimbate spre seri, nopți și dimineți foarte devreme, dar asta îmi oferă posibilitatea de a vizita mereu un oraș nou în timpul zilei. Tehnologia și obiceiurile schimbate deja îți oferă posibilitatea de a avea un loc de muncă standard și între timp să lucrezi și să trăiești într-un complex plutitor de apartamente", a declarat Austin pentru CNBC.

Ilustrație: Storylines

Wells va împărți vasul de croazieră cu alți rezidenți și turiști, întrucât rezidenții sunt liberi să își închirieze spațiul ori de câte ori doresc să facă acest lucru. În ceea ce privește facilitățile, nava va număra 20 de restaurante, o școală, o bibliotecă, o bancă, un cinematograf și o piscină. În plus, cei care locuiesc la bord, vor avea la dispoziție o sală de sport, o piață agricolă, servicii medicale, bucătării private și room service non-stop.

AMI MÉG ÉRDEKELHET