1,7 milioane de dolari pentru o croazieră mondială de lux

Pe piața înfloritoare a croazierelor se deschid rezervările pentru o călătorie în jurul lumii cum nu a mai fost alta.

Foto: rssc.com



Regent Seven Seas Cruises a anunțat un itinerar global de 71 de destinații pentru 2027 la bordul uneia dintre cele mai mari nave de linie ale sale, Seven Seas Splendor. Imensa navă de 55.489 de tone și 224 de metri, poate primi 746 de oaspeți. Singura problemă este să-ți permiteți biletul pentru călătoria numită "World of Splendor". Prețurile pornesc de la 92.500 de dolari de persoană și ajung până la suma amețitoare de 1,7 milioane de dolari (839.999 de dolari pentru fiecare oaspete).

Foto: rssc.com

Pentru acest preț de top, cazarea este Regent Suite, un apartament cu două dormitoare de 412 metri pătrați, cu propria baie de aburi și spa, o saltea în valoare de 200.000 de dolari, un majordom dedicat - și un Picasso pe perete. Când te saturi de toate acestea, poți admira priveliștea de pe a 14-a punte sau îți poți impresiona partenerul de viață cântând la pian.

Bineînțeles, prețul nu acoperă doar cazarea pe parcursul celor 140 de nopți de navigație.

Sunt incluse și zborurile la clasa întâi și business asociate croazierei. De asemenea, ghizi specializați la fiecare dintre destinații, iar când vine vorba de mese, unul dintre cele cinci restaurante ale navei te așteaptă cu tempura de homar, friptură tartar cu caviar și ravioli cu sos de parmezan și trufe. De fapt, pentru a-și continua operațiunile, bucătarii vor face aprovizionări cu nu mai puțin de 5,9 tone de homar, 6,3 tone de filet mignon, 1,6 tone de somon afumat, 68 kg de caviar și 14.000 de sticle de șampanie. În contextul în care călătoriile de revanșare post-Covid și experiențele de tipul "o dată în viață" sunt încă foarte în vogă, președintele Regent Seven Seas Cruises, Andrea DeMarco, a declarat că societatea anticipează un interes fără precedent pentru călătoria "World of Splendor".

Splendor va avea nevoie de patru luni și jumătate pentru a parcurge 66.000 km și a vizita șase continente, plecând din Miami, Florida, în 2027. Se va îndrepta mai întâi spre America Centrală și de Sud, trecând prin Canalul Panama, înainte de a ajunge la Los Angeles, de unde va naviga spre Australia și Asia de Sud-Est, oprindu-se pe drum în Hawaii și Polinezia Franceză. După ce va vizita Indonezia și Thailanda, Orientul Mijlociu și Europa, nava de croazieră va face o întoarcere transatlantică prin Bermude la New York.

AMI MÉG ÉRDEKELHET