5 lucruri interzise la bordul navelor de croazieră

Cei mai mulți oameni știu ce obiecte nu sunt permise la bordul aeronavelor, dar poate că se știe mai puțin despre lucrurile care nu ar trebui aduse la bordul navelor de croazieră.

Foto: Pixabay


​​Articole de plajă gonflabile

Poate fi o surpriză, dar saltelele de plajă gonflabile nu sunt permise la bordul navelor de croazieră. Motivul este destul de simplu: Lucy Southerton, angajată a navelor de croazieră, le-a explicat urmăritorilor săi de pe canalul său de YouTube că aceste saltele ocupă pur și simplu prea mult spațiu în piscine, așa că nu ar trebui să fie folosite la bordul majorității navelor. Bineînțeles, le poți pune în valiză atunci când sunt împachetate, deoarece le poți folosi oricând după debarcare.

Anumite obiecte de uz casnic

Poate că pare o idee utilă să pui în bagaj propriile aparate electrice înainte de a pleca, dar s-ar putea să fii nevoit să te descotorosești de ele, ori riști să fii amendat. Deși nimeni nu va spune nimic despre un ondulator, este mai bine să lași acasă fierul de călcat, aparatul de gătit cu aburi, ventilatorul sau chiar prăjitorul de pâine. Aceste aparate pot reprezenta un pericol de incendiu și este posibil ca personalul să le confiște.

CITEȘTE ȘI ASTA! SECRETELE SURPRINZĂTOARE ALE NAVELOR DE CROAZIERĂ

​Drone

Deși dronele devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, utilizarea lor la bordul navelor maritime este strict interzisă. Acest lucru va fi verificat de către echipaj, așa că, dacă vrei să filmezi sau să faci fotografii la bord, va trebui să te mulțumești cu telefoane mobile sau aparate foto.

Foto: Shutterstock

​Walkie-talkie/monitor pentru bebeluși

În videoclipul său, Lucy explică faptul că, deși nu știe pe deplin de ce walkie-talkie-urile sunt interzise pe punte, se presupune că aparatele interferează cumva cu funcționarea navelor. În cazul monitoarelor pentru bebeluși, el crede că este de înțeles de ce nu sunt permise la bord, deoarece ar fi destul de periculos pentru părinți să lase un copil în cabine în timp ce ei beau la bar. Ea adaugă că, probabil, acestea nici nu ar funcționa corect pe nave.

CITEȘTE ȘI ASTA! DE CE VREA UN BĂRBAT SĂ SE MUTE PERMANENT PE O NAVĂ DE CROAZIERĂ?

​Cenușa morților

După decesul unei persoane dragi, unii oameni ar dori să împrăștie cenușa de pe puntea unei nave în ocean. Deși, în general, este permisă împrăștierea cenușii în mare, există restricții. La îmbarcare, trebuie să prezentați certificatul de deces echipajului și să îl informați că doriți să împrăștiați cenușa.

AMI MÉG ÉRDEKELHET