Cea mai mare navă de croazieră din lume și-a făcut călătoria inaugurală într-un lux imens

Nava care a bătut mai multe recorduri face furori în Florida.

Foto: Facebook

Pe 27 ianuarie, cea mai mare navă de croazieră de lux din lume, Icon of the Seas, și-a efectuat prima sa călătorie oficială. Nava de croazieră în stil parc tematic are aproape tot ce îți poți imagina și este împărțită în opt "cartiere" diferite. Dar cum arată în interior?

Vara trecută, Royal Carribbean a făcut o călătorie de probă în Marea Baltică, în apele din jurul orașului Turku, Finlanda. Dar prima călătorie oficială are loc în climatul mult mai cald din Caraibe, cu plecare din Miami, Florida, și cu escale la St. Kitts, St. Thomas și Bahamas. În timpul croazierei tipice de șapte zile a lui Icon, pasagerii vor petrece trei zile întregi pe mare.

Foto: Facebook

Nava de croazieră all-inclusive, care cântărește peste 250.000 de tone, este comparabilă cel mai mult cu un parc de distracții și reprezintă o destinație în sine. Cele zece punți dedicate pasagerilor sunt împărțite în opt "cartiere" diferite și oferă o multitudine de posibilități de divertisment. Fiecare dintre cele opt secțiuni este unică, cu propria sa atmosferă, restaurante și facilități de recreere. Central Park, desigur, evocă un parc, The Hideaway este o plajă europeană, dar există și The Suite, Thrill Island, Chill Island, Royal Promenade și Aquadome.

Pentru prima călătorie, sunt disponibile 2.805 camere duble, care pot găzdui 7.600 de persoane.

În total, există 28 de tipuri de camere diferite, inclusiv Sunset Suites cu panorame spectaculoase sau camere Family Infinite Balcony pentru familii de până la șase persoane.

Foto: Facebook

Cel mai mare apartament, Ultimate Family Townhouse, măsoară 165 de metri pătrați și oferă dotări suplimentare, cum ar fi o sală de cinema, o masă de ping-pong, karaoke și un tobogan care leagă etajele.

Proiectat pentru opt persoane, apartamentul costă "doar" 75.000 de dolari pe săptămână.

Una dintre cele mai mari atracții ale navei de croazieră constă în uriașul parc de tobogane de la bord, care dispune de șase tobogane de dimensiuni record, trei tobogane cu cădere liberă și un tobogan de tip rafting - acesta din urmă poate fi folosit de patru persoane în același timp. Parcul acvatic are, de asemenea, opt piscine, inclusiv o piscină infinită cu vedere panoramică, de record mondial. Piscina Royal Bay Pool de la nivelul 15 deține, de asemenea, un record mondial: nicio altă navă nu are o piscină cu 151.000 de litri de apă.

Foto: Facebook

Pasagerii pot lua masa într-unul dintre cele 20 de restaurante ale navei, iar seara pot alege dintr-o selecție de băuturi din cele 15 baruri. Pe puntea de divertisment există chiar și un patinoar unde au loc spectacole susținute de patinatori profesioniști, precum și spațiul numit AquaTheater, unde pot fi urmărite spectacole de scufundări, roboți și patinaj pe role. Royal Theater are cea mai mare sală, unde oaspeții pot viziona piese de teatru. Pasagerii sunt deserviți de un total de 2.350 de membri ai personalului, care au propriul lor cartier complet separat, inclusiv o sală de jocuri video și un salon de coafură.


AMI MÉG ÉRDEKELHET