Cel mai nou parc din New York este o „insulă” uluitoare pe râul Hudson

Cel mai nou parc din New York, insula plutitoare Little Island de pe râul Hudson, primește acum vizitatori localnici și turiști.


Foto: littleisland.org

Parcul are o suprafață de 2,4 acri de teren pe râul Hudson, cu peste 350 de specii de flori, copaci și arbuști, și oferă o panoramă nouă spre Manhattan. Structura plutitoare a fost construită fără să fie atașată de albia râului, făcând-o să se ridice sau să coboare odată cu nivelul apei. A fost construită pe 280 de piloni de beton care seamănă cu lalele.

Foto: littleisland.org

„Sper că Little Islandva servi ca o oază pentru toți cei care vizitează această insulă, un loc unde să rătăcească și să fie surprinși la fiecare pas, să se relaxeze, să privească peisajul și să se distreze.", a spus Barry Diller într-un comunicat.

Parcul include o piață centrală în care sunt servite alimente și băuturi, un amfiteatru de aproape 700 de locuri și o scenă pentru spectacole mai mici. În unele spectacole participă artiști de pe Broadway și American Ballet Theatre.

Foto: littleisland.org

„Insula e un loc de relaxare și cred că am reușit să facem asta, acoperind zgomotul vizual și chiar acustic al orașului. Cred că este diferit de orice alt parc, darămite de un debarcader", a declarat Signe Nielsen, arhitectul peisagistic al parcului. Va fi necesar un bilet de intrare pentru a vizita parcul până pe 30 septembrie – intrarea este gratuită, dar trebuie rezervată online în avans.

AMI MÉG ÉRDEKELHET