Korcsolyázás 100 emelet magasan? New York-ban immár ez is lehetséges!

A város, amely sohasem alszik, nemcsak éjszaka, de nappal is kínál egészen egyedi élményeket: például korcsolyázást 345 méter magasan.

Fotó: Edge

Ha a New York-i jégkorcsolyázásról esik szó, a legtöbben egyből a Rockefeller Center hagyományos karácsonyfája előtti emblematikus pályára gondolnak, amelyet megannyi filmből ismerhetünk. A jövőben azonban lehet, ez változni fog: január 10-én ugyanis a Hudson Yards felhőkarcoló századik emeletén megnyitja kapuit a város legextrémebb jégpályája.

Fotó: Edge

A manhattani Hudson Yards toronyház Edge nevű szabadtéri kilátója 345 méter magasan található, az üvegpadlós kiszögellés 20 méter hosszan nyúlik ki a városrész fölé. A népszerű attrakció a korábbi reggeli jóga és északifény-vetítés mellé egy újabb programot kínál: egy 95 négyzetméteres indoor korcsolyapályát, amely március közepéig üzemel majd. A Sky State a világ legmagasabban fekvő ilyen jellegű létesítménye, ahonnan korcsolyázás közben az óriási ablakokon keresztül a manhattani panorámában gyönyörködhetünk. Ráadásul környezetbarát módon, hiszen a pályát a Glice nevű szintetikus jégpanelek borítják, amelyeknek nincs szükségük hűtésre, így víz- és energiapazarlás nélkül használhatók.

Fotó: Edge

Az élmény New York-i mércével kifejezetten olcsó, hiszen a 10 dolláros jegy a felszerelés bérleti díja és a 30 perces pályahasználat mellett a szabadtéri kilátó belépődíját is magába foglalja – igaz, annak fényűző pezsgőbárjánál már fizetnünk kell... A korcsolyapálya naponta 10 és 20 óra között üzemel majd.

Érdemes csütörtök vagy péntek délután felkeresni, mivel ilyenkor DJ szolgáltatja élőben a zenét.
AMI MÉG ÉRDEKELHET