După 3 ani, se redeschide puntea de observație din New York, închisă din cauza unei serii de sinucideri

A plasă metalică de siguranță a fost amplasată pe clădire doar după patru cazuri de sinucidere.

Foto: Unsplash


Vessel din New York, care a fost închis de către operatorii săi în 2021, urmează să se deschidă pentru public în cursul acestui an. Unul dintre cele mai spectaculoase puncte de belvedere din oraș, este mai mult notoriu decât popular din mai multe puncte de vedere: mai întâi pentru aspectul său, iar apoi pentru cazurile de sinucideri în serie.

Structura de 45 de metri înălțime și 16 etaje, proiectată de Thomas Heatherwick la un cost de 260 de milioane de dolari, a fost inaugurată în 2019 și a fost imediat întâmpinată cu critici acerbe, The Guardian numind-o o "scară spre nicăieri". De asemenea, puntea de observație ciudată din cartierul Hudson Yard a fost poreclită ironic și "o groapă de gunoi a unui gigant mitic" sau "un kebab uriaș de aur".

Foto: Unsplash

Reputația clădirii Vessel a fost și mai mult ”pătată” când a avut loc prima sinucidere în februarie 2020, o persoană aruncându-se de pe structura înaltă de 45 de metri, urmată de alte două sinucideri în decurs de o lună. Publicația Curbed a descris structura ca fiind "cunoscută în primul rând ca un loc al morții", iar Vessel a devenit din ce în ce mai mult asociat cu sinuciderile. A fost închisă în 2021 pentru a fi redeschisă după introducerea a unor noi măsuri: taxă de intrare de 10 dolari, afișarea la fața locului a numerelor de telefon ale serviciilor de prevenire a sinuciderilor și interzicerea vizitatorilor singuratici.

Foto: Pixabay

Dar acest lucru nu a avut niciun rezultat, deoarece la scurt timp după redeschidere, un băiat de 14 ani s-a aruncat în abis în fața familiei sale. Conducerea clădirii a fost serios criticată, fiind acuzată că nu a luat nicio măsură serioasă pentru a preveni tragediile. Potrivit tatălui uneia dintre tinerele victime, tragediile, inclusiv moartea fiului său, ar fi putut fi evitate dacă măsurile de siguranță ar fi fost luate la timp. Clădirea a fost închisă după incident și nu a mai fost deschisă de atunci. Publicația New York Post a aflat acum că Vessel se va redeschide în cursul acestui an, de data aceasta cu plase metalice de la podea până la tavan. Nu se știe încă exact când se va redeschide atracția turistică, dar conform unei surse a ziarului acesta se va întâmpla cândva în a doua jumătate a anului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET