Kalandra kész mikrobuszok – két új Nissan Caravan koncepciómodell

A Nissan két különleges kirándulóautóval is készült az idei Tokiói Autószalonra (január 14-16.) – mindkét tanulmány a Caravan mikrobuszon alapul.

Fotó: Nissan

A japán márka egy évvel ezelőtt már bemutatott egy különleges Caravan-koncepciót, most pedig két modellel kedveskedik a túrázóknak és a digitális nomádoknak.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Mountain Base


A Caravan Mountain Base koncepció kifejezetten a kalandorok számára készült. Terepgumikon fut, a frontrészt és a hátsó részt pedig durva felületű, mindentől óvó fekete műanyag borítja, és ugyanez a robusztus anyag keretezi oldalról a karosszériát. A LED-fényszórókat is védőrács óvja, az éjszakai erdőt tetőfényszóró is bevilágíthatja, míg az oldalsó lemezfelületeket faimitációval vonták be, ezzel is hangsúlyozva, hogy természetjárásra szánják az egyedi tanulmányt.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Mountain Base


Hogy minél több időt tölthessen a szabadban, távol a civilizációtól, a járművet kihajtható napelemmel szerelték fel, és napkollektorok kerültek az oldalablakokba is. Belül a padlót és az oldalfalakat is falambéria borítja. A hátsó részben ülőpadot és munkaasztalt alakítottak ki, a különleges hangulatról digitális kandalló gondoskodik.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Myroom


Meghitt hangulatot áraszt a másik koncepció, a Nissan Caravan Myroom komfortos belseje is. A külső fényezés elegáns módon hegyeket mintáz, míg az alsó részt ugyanaz a kemény anyag védi, mint a Caravan Mountain Base koncepció esetében. A furgon rakterében gyakorlatilag egy modern hangulatú szobát találunk a padlóba rejthető matraccal, kanapéval és fából kialakított polcokkal és szekrényekkel.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Myroom

AMI MÉG ÉRDEKELHET