Guruló iroda digitális nomádoknak

A Nissan bemutatta az NV350 Caravan Office Pod tanulmányautót.

Fotó: Nissan


A járványhelyzet új fogalmakat hozott az életünkbe, így ma már mindenki tudja mi az a távmunka, a home office vagy éppen kik a digitális nomádok. A Nissan az átalakuló igényekre reagálva mutatta be a Caravan NV350 Office Pod tanulmányautót, amely jelentősen megkönnyíti, hogy utazással ötvözzük a korábban irodában végzett munkát.

www.youtube.com

【NV350 CARAVAN】 OFFICE POD CONCEPT

A koncepciót a digitális nomádok igényeire szabták: a robusztus külső dizájnmegoldások azt sugallják, hogy a furgon nemcsak városban és országúton, de könnyű terepen is elboldogul, míg a belső térben egy aprócska, de teljes mértékben funkcionális iroda kapott helyet: székkel, íróasztallal, nagy méretű monitorral és kávéautomatával. A természetbe – például vízpartra vagy erdei tisztásra – érve az irodamodul kihúzható, így a szabad levegőn dolgozhatunk, könnyedén betartva a távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Fotó: Nissan

A Nissan mérnökei a munka utáni jól megérdemelt pihenésre is gondoltak. A tető a belső térből megközelíthető erkéllyé alakult át, ahonnan csodás kilátás nyílhat a jármű környezetére – amit a napernyő alatt elnyúló nyugágyból is élvezhetünk.

Bár igény minden bizonnyal volna rá, a jármű nem kerül sorozatgyártásba – ám az egyáltalán nem kizárt, hogy kisebb start-upok nem karolják fel a japán gyártó ötletét, és maguk kínálnak majd olyan modulokat, amellyel guruló irodákká lehet alakítani a furgonokat.

Fotó: Nissan

AMI MÉG ÉRDEKELHET