Modern „Noé bárkája" épülne Dél-Afrikában

Közösségi finanszírozással, 6,6 milliárd dollárból épülne meg az összes ma élő állatfaj néhány példányát befogadó park.

allatok
Illusztráció: 123rf


A dél-afrikai KwaZulu Natal tartományban 100 négyzetkilométeren tervezik megépíteni az Afrikai Noé Bárkája (Noah's Ark Africa) parkot. A hatalmas állatkert a teljes kipusztulástól óvná meg az állat és növényfajokat. A projektet közösségi finanszírozásból szeretnék felépíteni (itt lehet adományozni), a tervezéséről, a pénzgyűjtésről, a kutatásokról és a park felépítéséről 12 részes dokumentumfilm-sorozat is készül.

A természetvédelmi park megálmodója Richard Prinsloo Curson brit vállalkozó, aki a világ legmodernebb, biodómokkal és hatalmas futtatókkal ellátott parkját készül megépíteni. Arra számít, hogy világszintű összefogással összegyűlik az építéshez szükséges hatalmas, 6,6 milliárd dolláros összeg.

youtu.be

Global Conservation in the Heart of Africa.

A szórakoztató és természetvédelmi park megálmodói a mozisorozatból ismert Jurassic Worldhöz hasonlítják. Pénzgyűjtő kampányuknak egy 12 részes tévésorozat is a része (2021 januárjában indul majd el), amelyben nemcsak a terveiket mutatják majd be, hanem az afrikai őslakosok kultúráját is, akik támogatják a Noé bárkáját. A filmből tanulhatunk azokról az állatokról, amelyek leginkább veszélyben vannak, a projekt kitalálói abba is bepillantást engednek, hogyan kell lobbizni ilyen hatalmas összeg gyűjtéséhez, és az is kiderül, melyek azok a hírességek, akik már most a rezervátum terve mellé álltak.

„Az állatvilág krízisben van. Az éghajlatváltozás, a technikai fejlődés, a gazdálkodás, az óceáni műanyagszennyezés, a nagyvad vadászat és orvvadászat fajok ezreit tünteti el a föld színéről – nyilatkozta Richard Prinsloo Curson. – A következő generációkra vár a természetes ökoszisztéma megőrzése, különben a gyermekeinknek szembe kell néznie a klímaváltozás borzalmas következményeivel és küzdeniük kell majd a túlélésért."

A galériában mutatunk néhány látványtervet a parkról:




AMI MÉG ÉRDEKELHET