Cum a fost transformat NoMad London dintr-un tribunal într-un hotel spectaculos

Primul mult așteptat hotel în afara SUA al celor de la NoMad este o transformare a magistraturii de pe Bow Street. Brandul îndrăzneţ a reuşit să modernizeze clădirea fără a șterge istoria sa palpitantă.


Foto: littleisland.org

În timpul celor 125 de ani de funcționare, Bow Street Magistrates' Court din Covent Garden a văzut multe, cum ar fi procesul scriitorului Oscar Wilde sau gemenilor Kray, doi dintre cei mai cunoscuți gangsteri londonezi din anii 1960. Sufragetele legendare au fost judecate acolo. Chiar și designerul Vivienne Westwood a petrecut odată o noapte în spatele gratiilor după un protest. Când s-a închis în 2006, a fost promovat în presa britanică drept „monument viu" și unul dintre cele mai faimoase instanțe de judecată din Anglia.


Foto: NoMad London

De pe atunci se auzeau zvonuri că ar urma să devină un hotel. După ani de schimbare de proprietari şi mai multe planuri blocate, urmate de o pandemie globală, în sfârșit chiar a devenit unul, iar NoMad London a meritat așteptarea.

Fiind prima proprietate NoMad în afara SUA, hotelul transpune cu succes peste ocean stilul sofisticat–casual din New York. Proiectat de Roman & Williams, există multe semne al sinergiei dintre New York și Londra: în fosta secție de poliție a instanței, acum pub-ul Side Hustle, sunt servite băuturi britanice și americane, iar Library combină cărți și opere de artă reprezentând cele două orașe – în special dragostea lor comună pentru teatru, deoarece cei care se bucură de o cafea, ceai sau cocktail pe mobilierul său din catifea roșie stau vizavi de Royal Opera House.

Foto: NoMad London

Restaurantul principal, NoMad, se află într-un atrium cu trei etaje modelat acum după o seră din epoca edwardiană. Pentru mese și evenimente private, inclusiv nunți, fosta sală de judecată este acum transformată într-o sală de evenimente, cu intrare proprie.

Cele 91 de camere variază în mărime, aspect și design. Inserţii de roșu, aur roz și catifea îndulcesc arhitectura impunătoare a tribunalului, iar Royal Opera Suite oferă vedere asupra reperului său omonim.

Galerie foto:

Foto: NoMad London


Foto: NoMad London


Foto: NoMad London







AMI MÉG ÉRDEKELHET