Iată cum crește reputația Columbiei și de ce merită să fii un nomad digital aici!

Columbia permite străinilor să locuiască în țară timp de 24 de luni, în timp ce lucrează de la distanță.

Foto: Shutterstock

Ce-ar fi să trăiești ca nomad digital timp de 2 ani într-una dintre cele mai frumoase țări din lume, putând în același timp să călătorești prin ea relativ ieftin? Viza de nomad digital nu numai că îți permite să lucrezi în Columbia, dar îți oferă și un buletin de identitate temporară care poate fi folosit pentru a-ți deschide un cont bancar și a-ți începe propria afacere digitală.

Columbia depune eforturi uriașe pentru a îmbunătăți imaginea negativă pe care o are, deoarece siguranța publică precară din trecut a determinat pe mulți să ocolească țara, altfel extrem de atractivă. Pe lângă vizele digitale propuse acum, un alt avantaj al Columbiei este dat de prețurile moderate. Bogota este una dintre cele mai ieftine din capitalele sud-americane (poți închiria o garsonieră pentru aproximativ 4.000 de euro pe an) și s-au deschis multe spații de co-working în marile orașe, ca Bogota, Medellín, Cartagena și Cali.

Foto: Shutterstock

În plus, este fruntașa regiunii în ceea ce privește calitatea rețelei de internet și numărul de calculatoare.

Potrivit Data Report, Columbia are în prezent o acoperire a rețelei de 76%.

În plus, resursele naturale ale țării sunt excepționale, cu peisaje, climă, faună și floră diverse pe care turiștii le pot descoperi. Din acest motiv, se așteaptă ca 45.000 de nomazi digitali să sosească în viitorul apropiat, iar acest număr este posibil să crească pe măsură ce vor fi cunoscute oportunitățile acestui loc.

​Cum să te înscrii

  • Formularul de solicitare a vizei poate fi completat la serviciul consular columbian din România sau online.
  • Ai nevoie de un pașaport valabil cel puțin încă șase luni, cu un spațiu pentru ștampila vizei.
  • Fotografie de 3x4 centimetri, color, pe fundal alb.
  • Certificatul angajatorului (în limba engleză sau spaniolă) care să dovedească faptul că lucrezi pentru o companie sau că prestezi servicii prin telemuncă.
  • Contract de muncă sau, în cazul persoanelor care desfășoară activități independente, este nevoie de un contract de prestări servicii digitale.
  • O scrisoare de intenție (un plan de proiect) dacă lucrezi la o nouă afacere pe care aștepți să o începi prin telemuncă în timp ce te afli în Columbia.
  • Fișele de salariu pentru ultimele trei luni care să demonstreze că ai un venit regulat (suma minimă lunară de 600 EUR).
  • Asigurare de sănătate pe durata șederii în țară.


AMI MÉG ÉRDEKELHET