Una dintre cele mai înfricoșătoare serpentine din lume se află în Norvegia – l-ai traversa cu mașina?

Celebrele fiorduri norvegiene sunt cel mai ușor de admirat de pe apă, dintr-o navă, dar le poți explora și cu mașina. În acest caz, însă, așteaptă-te la serpentine înfiorătoare!

Foto: Shutterstock

Satul Lysebotn din Norvegia este atât de izolat, încât se poate ajunge la el doar cu barca sau pe un drum șerpuitor. Stâncile înalte de 1.000 de metri, rămase de pe urma ghețarilor formați în timpul erei glaciare, te vor lăsa cu siguranță cu gura căscată! Dar nu doar fiordul mărginit de stânci face celebru acest loc, ci și drumul cu serpentine Lysevegen, care coboară sute de metri până în golf.

Foto: Facebook

Dacă suferi de rău de înălțime sau de drum, serpentinele Lysevegen din Norvegia nu sunt pentru tine.

În foarte puținele locuri de oprire, priveliștile sunt minunate. Traseul de aproape 30 de kilometri șerpuiește peste înălțimile de deasupra lui Lysebotn, înainte de a trece prin 27 de curbe extrem de înguste și abrupte, pentru a coborî pe fundul fiordului. Drumul necesită atenție maximă din partea șoferilor și a motocicliștilor. Cu toate acestea, drumul este foarte popular în rândul celor din urmă, mai ales că o agenție locală oferă tururi organizate pe motocicletă pentru cei care doresc să-și facă amintiri de neuitat. Există, bineînțeles, și modalități mai simple de a te bucura de peisaj: de-a lungul fiordului poți alege dintre mai multe excursii zilnice cu barca. În Stavanger și Forsand, poți cumpăra bilete pentru croaziere sau poți lua un feribot din Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand sau Lysebotn.

De aici se vede unde ajunge drumul

Foto: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET