BMW a lansat un model de top: noul M4 CSL

Ca parte a sărbătoririi celei de-a 50-a aniversări, BMW M GmbH prezintă un automobil ediție specială – noul BMW M4 CSL îmbină pasiunea curselor old-school cu tehnologia inovatoare.

Foto: BMW Group

Noul BMW M4 CSL este definit de două caracteristici tehnice de bază: o creştere a puterii de 40 CP faţă de actualul BMW M4 Competition Coupé, la 550 CP, şi o reducere a masei cu 100 de kilograme. Acesta este cel mai puternic motor cu şase cilindri în linie instalat vreodată din fabrică pe un model de serie.

Foto: BMW Group

Noul model BMW se bazează pe experienţa de curse a BMW M GmbH şi competenţa sa în dezvoltarea sistemului de propulsie şi a şasiului şi a designului uşor. De exemplu, compania poate apela la numeroşii ani de experienţă în lucrul cu plastic armat cu fibră de carbon [CFRP] pentru caroserie, şasiu şi componente interioare. Niciodată până acum conceptul general al unui model de producţie nu a fost atât de apropiat de modelul BMW Motorsport echivalent.

Foto: BMW Group

Inginerii M au limitat masa proprie la 1.625 de kg (DIN). Un raport putere-masă remarcabil de 2,95 kg/CP oferă platforma ideală pentru o experienţă de condus dinamică. Noul BMW M4 CSL poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 307 km/h. În probele de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring, care reprezintă un criteriu esenţial pentru dinamica, agilitatea şi precizia de manevrare tipice mărcii pentru toate maşinile BMW M, noul M4 CSL a înregistrat un timp pe tur de de 7:20,207 pe 20,832 kilometri (turul complet), cea mai bună performanţă pentru o maşină BMW produsă în serie.

Foto: BMW Group

BMW M4 CSL oferă şi capacitatea de utilizare zi de zi: conducătorii se pot bucura de o experienţă intensă de maşină de curse atât pe şosea, cât şi pe circuit.

Prin urmare, M4 CSL calcă pe urmele ilustrelor modele ediţie specială din generaţiile anterioare ale BMW M3/M4.

La fel ca legendarul BMW M3 CSL din 2003 şi BMW M4 GTS dezvăluit în 2016, noua ediţie specială de la BMW M GmbH oferă o experienţă de condus pe cât de fascinantă, pe atât de exclusivistă. Producţia noului BMW M4 CSL va începe - într-o serie strict limitată de 1.000 de exemplare - în iulie 2022, la uzina BMW Group din Dingolfing.

Galerie foto

Foto: BMW Group


Foto: BMW Group


Foto: BMW Group


















AMI MÉG ÉRDEKELHET