Audi A6 e-tron Avant Concept – break-ul german va primi o versiune electrică

Potrivit planurilor, începând cu 2026 Audi va lansa doar noi modele complet electrice. Astfel și break-ul A6 Avant va primi versiune electrică.

Foto: Audi

Noul studiu A6 e-tron Avant Concept prefațează varianta de serie a modelului, care va ajunge în saloane peste doi ani. .

Foto: Audi

Designul se încadrează natural în gama de modele electrice e-tron. Asemeni conceptcar-ului Audi A6 e-tron, ce a fost prezentat în 2021, și varianta A6 Avant este construită pe baza platformei PPE. Noul conceptcar are aceleași dimensiuni ca A6 Sportback e-tron, deși tipul de caroserie este diferit. Lungimea sa de 4,96 metri, lățimea de 1,96 metri și înălțimea de 1,44 metri poziționează noul model în clasa de lux. Liniile sale oglindesc evoluția coerentă a limbajului de design contemporan al mărcii Audi.

Foto: Audi

Liniile deosebit de sportive îi oferă un coeficient aerodinamic foarte scăzut, de doar 0,24, care contribuie la uimitoarea autonomie a modelului. Audi promite că versiunea de serie va putea parcurge până la 700 km cu o singură încărcare (conform ciclului WLTP). Elementul central al tehnologiei de propulsie a conceptcar-ului Audi A6 Avant e-tron este, la fel ca la toate viitoarele modele Audi PPE, tehnologia de încărcare de 800 de volți.

Bateria poate fi încărcată și în acest caz în timp foarte scurt la până la 270 kW, la stațiile de încărcare rapidă.

Astfel, 10 minute sunt suficiente pentru a încărca bateria la un nivel suficient pentru ca automobilul să poată să parcurgă apoi peste 300 de kilometri. De asemenea, în mai puțin de 25 de minute, bateria de 100 kWh cu care este echipat Audi A6 Avant e-tron concept poate fi încărcată de la 5% la 80%.

AMI MÉG ÉRDEKELHET