Renault vine cu 5 concepte excentrice de la jet ski electric până la scuter de zăpadă

Pentru a sărbători lansarea noului model Renault 5, producătorul auto a încheiat un parteneriat cu cinci startup-uri franceze pentru a crea dispozitive speciale de mobilitate electrică.

Foto: Renault

Renault se pregătește să participe între 26 februarie și 3 martie la Salonul Internațional Auto de la Geneva, unde va dezvălui mult așteptatul model electric Renault 5 E-Tech. Acesta nu va fi însă singurul punct de atracție, întrucât compania va prezenta, de asemenea, o varietate de produse de marcă dezvoltate în colaborare cu startup-uri franceze.

Renault va prezenta dispozitive inovatoare de mobilitate electrică în cadrul proiectului 5 Movements. Aceste vehicule poartă marca Renault 5 și au fost dezvoltate de startup-uri franceze. Fiecare dispozitiv a fost selectat în funcție de interacțiunea sa cu unul dintre cele patru elemente naturale: pământ, apă, aer și zăpadă.

Foto: Renault

  • Unul dintre ele este prima barcă pliabilă de navigație din lume și a fost creat de Reverso. Velierul compact, cu corpul rigid, are o lungime de aproximativ 3,4 metri și poate fi dezasamblat în patru părți (plutitoare), ceea ce îl face mai ușor de depozitat și de transportat. Are o viteză maximă de 45 km/h și cântărește doar 16,8 kg.

Foto: Renault

  • Există, de asemenea, o versiune cu marcă specială a primei biciclete electrice BMX, de la Evol BMX. Aceasta este echipată cu un motor de 500 de wați care o poate duce la o viteză maximă de 45 km/h. Are o autonomie de 25-40 km și cântărește doar 13 kg.

Foto: Renault

  • Constructorul a colaborat cu Flavien Neyertz, rezultând astfel crearea unui jet ski electric, capabil să se plimbe pe apă timp de până la două ore, cu o viteză de până la 77 km/h. Numit Searacer, acesta a fost deja distins cu premiul A' Design Award.

Foto: Renault

  • Colaborarea dintre Renault și Plume a avut ca rezultat o placă de surf electric, echipată cu baterii care asigură până la 90 de minute de funcționare continuă, totul în timp ce cântărește mai puțin de 30 kg. Cu un motor poziționat sub apă, în spatele unei aripi, placa permite rider-ului să alunece deasupra valurilor cu o viteză de până la 35 km/h, atât ei cât și riderului.

Foto: Renault

  • De asemenea, Renault a încheiat un parteneriat cu Moonbike pentru a oferi un scuter electric pentru zăpadă. Acest vehicul inovator este prevăzut cu o șenilă în spate, ceea ce îi permite să atingă viteze de până la 40 km/h. Cu baterii capabile să îl alimenteze timp de până la trei ore și cu o greutate de 90 kg, acesta promite o aventură de iarnă antrenantă.


AMI MÉG ÉRDEKELHET