Renault a dezvăluit Grand Kangoo la IAA Mobility în München

A treia generație a modelului Kangoo, care s-a lansat în 2001, include acum o versiune cu 7 locuri de sine stătătoare, separate și modulare

Foto: Renault

De-a lungul celor 25 de ani de când a fost pionier în segmentul ludospace (MPV pentru agrement), Renault Kangoo a rămas conectat la timpul său și inovator prin excelență. Acest nou model are cel mai larg habitaclu și spațiu de încărcare de până acum, pentru a răspunde nevoilor clienților profesioniști, dar și persoanelor private.

Foto: Renault

Renault a vândut peste 4,4 milioane de vehicule Kangoo în 50 de țări din întreaga lume, iar versiunea electrică este bestseller în segmentul său din 2011. Noul Grand Kangoo este la fel de practic precum versiunea standard, oferind 3 locuri individuale în al doilea rând și 2 în al treilea. Spațiul generos din interior este perfect pentru familiile care caută 7 locuri pentru utilizare regulată.

Foto: Renault

Cele 5 scaune spate de sine stătătoare, independente, glisante, pliabile, retractabile și detașabile, permit până la 1.024 de configurații interioare. Portbagajul de 500 de litri, în versiunea cu 7 locuri, este extensibil la 3.750 de litri cu scaunele din spate demontate și scaunul pasagerului din față rabatat. În habitaclu găsim peste 58 de litri spațiu de depozitare accesibil, incluzând sertarul glisant Easy Life și spațiile de depozitare aflate sub podea, în rândul 2. Accesul la rândul 3 este facilitat de cele 2 uși glisante late de 83 cm, precum și de pragul coborât și scaunele rabatabile din rândul 2. Grand Kangoo poate fi folosit în orice scop: echipat în versiunea standard cu hayon vitrat, i se pot adăuga de asemenea uși spate asimetrice (2/3-1/3) pentru un acces mai ușor în portbagaj.

Foto: Renault

Noul Grand Kangoo E-Tech Electric este propulsat de un motor de 120 CP cu un cuplu de 245 Nm. Noua baterie litiu-ion de 45 kWh oferă motorului o autonomie WLTP de până la 265 km. Dacă vă opriți timp de 10 minute la un punct de încărcare DC de 80 kW, puteți recupera 80 km de autonomie. Pentru a maximiza autonomia pe tot parcursul anului, versiune electrică dispune de un sistem de climatizare ajustabil cu două zone, ce include o pompă de căldură care încălzește interiorul iarna și îl răcește vara, folosind același principiu ca și aerul condiționat reversibil. Modelul va fi disponibil și cu 2 motorizări termice: pe benzină de 130 CP sau un diesel de 95 CP. Comenzile în Europa vor fi deschise la sfârșitul acestui an, iar livrările vor începe la începutul anului 2024.

AMI MÉG ÉRDEKELHET