Volvo a prezentat un SUV pur electric – EX90 marchează începutul unei noi ere

Începând cu Volvo EX90, compania va dezvălui o nouă mașină complet electrică în fiecarean.

Foto: Volvo

Un SUV veritabil, cu 7 locuri, propulsie electrică: noul Volvo X90 reprezintă începutul unei noi ere pentru compania suedeză. Până în 2030, Volvo își propune să vândă doar mașini complet electrice.

Foto: Volvo

Volvo a dezvăluit noul SUV complet electric – EX90 va fi construit în SUA începând cu 2023 și mai târziu și în China. Designul exterior este o reinterpretare mai puritană și fină a modelului XC90, cu un interior cald și confortabil.

Habitaclul oferă spațiu suficient pentru 7 persoane.

Un ecran central de 14,5 inci este poarta clientului către unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment, cu tehnologie Google încorporată. Sistemul are aplicații și servicii Google, inclusiv Google Assistant, Google Maps Navigation și mai multe dintre aplicațiile preferate pe Google Play. Noul Volvo EX90 va fi, de asemenea, compatibil și cu Apple CarPlay wireless. Tehnologia infotainment este completată de un sistem Bowers & Wilkins de calitate cu difuzoare integrate în tetieră pentru un sound imersiv.

Foto: Volvo

Siguranța oferită în mod standard de EX90 va fi peste cea a oricărui Volvo de până acum.

Senzorii de ultimă generație, cum ar fi camerele, radarele și LiDAR lucrează împreună pentru a crea o perspectivă 360 de grade, în timp real. Încorporată în linia acoperișului următorului EX90 și devenind standardizată în timp, tehnologia superioară LiDAR poate detecta pietonii la distanțe de până la 250 de metri și obiecte mici și întunecate, precum o anvelopă pe un drum negru, la 120 de metri în față. Toate astea în timp ce călătorești cu viteză de autostradă. Și pentru că nu se bazează pe lumină, ca o cameră video, funcționează și pe timp de noapte. Noul Volvo EX90 nu doar că va putea să intervină și să asiste șoferul, ci va avea și o mai bună înțelegere a momentului în care este nevoie de asta, precum și a modului în care poate să ofere asistență cât mai eficient.

www.youtube.com

Meet the Volvo EX90

Versiunea cu tracțiune integrală vine propulsată de două motoare electrice cu o performanță totală de 517 CP. Sistemul de propulsie vine alimentat de un pachet de baterii de 111 kWh care asigură o autonomie de până la 600 km (WLTP), și poate fi încărcat de la 10 la 80 % în mai puțin de 30 de minute.

AMI MÉG ÉRDEKELHET