A fost reînnoit SUV-ul compact bestseller

Volkswagen a lansat cea de-a treia generație a modelului Tiguan.

Foto: Volkswagen

Tiguan este unul dintre cele mai de succes modele Volkswagen din lume în prezent. Peste 7,6 milioane de cumpărători au ales acest SUV compact de la debutul său, în 2007. Noul model va ajunge în reprezentanțe în primul trimestru din 2024.

Foto: Volkswagen

SUV-ul compact Volkswagen Tiguan dispune de un design complet nou. Partea frontală expresivă evidențiază faptul că coeficientul de rezistență aerodinamică a fost îmbunătățit de la 0,33 la 0,28. Silueta este caracterizată de umerii atletici de deasupra pasajelor roților (cu roți de până la 20 inci). O nouă bandă LED orizontală accentuează partea din spate a modelului Tiguan. Mașina a crescut în lungime cu aproximativ trei centimetri, iar înălțimea, lățimea și ampatamentul rămân practic identice cu modelul anterior. Deși SUV-ul este numai puțin mai lung, capacitatea portbagajului a crescut cu 37 de litri, până la 652 de litri.

Foto: Volkswagen

În interior găsim un nou cockpit intuitiv de utilizat.

Modulul include noul Cockpit digital (instrumente digitale cu un strat de acoperire anti-reflex în format de tabletă), un ecran Infotainment cu o dimensiune de până la 38 de centimetri (15 inci) și o structură și grafică a meniului complet nouă, un nou head-up display și un nou comutator multifuncțional cu afișaj OLED integrat. Acest nou buton de comandă rotativ cu propriul mini-ecran poate fi utilizat pentru a controla profilul de conducere, volumul radioului sau culorile iluminării ambientale.

Foto: Volkswagen

Conform Volkswagen, noile dezvoltări tehnologice îmbunătățesc modelul Tiguan practic în toate domeniile. Noile propulsii hibride au o autonomie complet electrică de circa 100 km. În plus, încărcarea AC va fi mai rapidă pentru toate versiunile eHybrid, iar încărcarea rapidă DC va fi de asemenea posibilă ca standard pentru prima dată. În plus, sisteme noi precum funcția pneumatică de masaj pentru scaunele față sau farurile IQ.LIGHT HD matrix - utilizate pentru prima dată la Tiguan - sunt derivate de la modelul premium Touareg. Scaunele ergoActive Plus2 oferă reglare pneumatică pe patru direcții a suportului lombar și funcție pneumatică de masaj cu 10 camere de presiune. În plus, există o funcție de programare pentru activarea automată a încălzirii sau ventilației în scaune la anumite temperaturi exterioare. Noul sistem adaptiv de control al șasiului DCC Pro optimizează confortul și dinamica, iar cea mai recentă generație a sistemului Park Assist automatizează intrarea și ieșirea din locurile de parcare.

Foto: Volkswagen

Modelul Tiguan este echipat cu un număr mare de sisteme pentru confort și asistență ca standard.

Pe lângă Side Assist (sistem de asistență la schimbarea benzii), Front Assist (frânare de urgență autonomă), Lane Assist (sistem de menținere a benzii) și Rear View (sistem de cameră video pentru marșarier), acestea includ și afișarea dinamică a indicatoarelor rutiere. Va exista de asemenea o gamă extinsă de sisteme opționale. Acestea includ, printre altele, următoarele tehnologii: Park Assist Pro cu capabilitate de parcare de la distanță (pentru intrarea și ieșirea automată din și în locuri de parcare controlată de către șofer din exteriorul autovehiculului, utilizând o aplicație pentru smartphone) sau, de asemenea, Trailer Assist (pentru manevrarea asistată cu remorcă).

AMI MÉG ÉRDEKELHET