Exit: a régió és a nyár első nagy zenei fesztiválja vár ránk Újvidéken

Sajnos idén rengeteg kultikus fesztivál elmarad, de szerencsére az újvidéki Exit fesztivált megtartják július 8-11. között –nemzetközi sztárelőadókkal.

exit fesztival
Fotó: Exit

A Temesvártól mindössze 140 kilométerre lévő Újvidék a Vajdaság központja, egyben Szerbia második legfontosabb városa, amelyben több mint húsz különböző népcsoport talált otthonra. A gazdag történelem tetten érhető a belváros épített örökségében is, de a leghíresebb és legnépszerűbb látványosság a Duna felé magasló péterváradi vár. Az erődítményben rendezik a régió egyik legfontosabb fesztiválját, az Exitet, amelyik a Milosevics-rendszer ellen tüntetők összejöveteléből nőtte ki magát külföldi fiatalok ezreit vonzó, nemzetközi fesztivállá.

A július 8-11. között szervezett idei Exit fesztre olyan nemzetközi sztárokat hívtak meg, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner, Paul van Dyk, a Sabaton, Boris Brejcha, Robin Schulz, Satori, Honey Dijon, Solomun, Asaf Avidan és a magyar Fran Palermo.

Kik mehetnek a jubileumi fesztiválra?

„A 2021-es EXIT-re bárki beléphet, akit már beoltottak, illetve akinek a szervezetében kimutathatóak a koronavírus antitestek, vagyis már átesett a fertőzésen" – sorolják az Exit szervezői a közleményükben.

Szintén beléphetnek azok a látogatók, akik még nincsenek beoltva, de 48 óránál nem régebbi negatív teszttel vagy antigén teszttel rendelkeznek. A szervezők a bejáratnál létrehoznak egy speciális tesztzónát is, ahol alacsony áron lehet majd antigén gyorstesztet végeztetni. A külföldi vendégek jelenleg negatív PCR teszttel utazhatnak Szerbiába, de a szervezők azzal számolnak, hogy júliusra már nem lesz szükség erre sem, tehát szabadon lehet majd mozogni.

Újdonság, hogy idén már kriptovalutával – bitcoinnal – is fizethetünk a belépőjegyekért a fesztivál központi jegyértékesítő felületén.

Kedvcsináló a 20. Exit fesztiválra:

youtu.be

Robin Schulz, Satori Live & more added | EXIT 20th anniversary 2021
AMI MÉG ÉRDEKELHET