Hullafáradtan térsz haza a nyaralásból? Ha el akarod kerülni, fogadd meg ezt az 5 tanácsot!

Bárhol töltöd a vakációt, nagy az esély, hogy bár élményekkel tele, de fáradtan fogsz hazaérni... Akkor mi a teendő? Íme 5 egyszerű, épp ezért könnyen betartható tanács.

Fotó: Shutterstock


NE TERVEZZ TÚL SOK PROGRAMMAL!

Ha tényleg a pihenés a cél a nyaralás alatt és nem a folyamatos felfedezés, az új dolgok megismerése, akkor egy hét alatt maximum 2 kirándulós, városnézős, fárasztó napot tervezz, a többit töltsd lazítással, pihenéssel, napozással! Kérj masszázst és olyan programokra menj, amelyek nem fárasztanak le.

KERÜLD A MÁSNAPOSSÁGOT!

Fotó: Shutterstock

Ha egész nyaralás alatt iszogattál, vagy all inclusive ellátáson voltál és adta magát a korlátlan italfogyasztás, akkor is figyelj arra, hogy az utolsó 1-2 napban már ne igyál alkoholt, vagy csak nagyon minimális mennyiségben és mindig ugyanannyi vizet is kortyolj mellé.

MOZOGJ EVÉS UTÁN!

Bár van, akinek az evés-fekvés jelenti az igazi pihenést, ezzel nem teszel jót a szervezetednek. A sokakra jellemző nyaralás alatti túlevés napokon belül emésztési gondokhoz vezethet, hiszen megváltozik az anyagcsere. Így lehet, hogy bár folyamatosan a napágyban pihensz, mégis állandóan kimerültnek érzed magadat a sok bevitt kalóriától és az emésztőrendszer leterhelésétől. Minden főétkezés után sétálj legalább fél órát és próbálj mértéket tartani a falatozásban!

ALUDJ SOKAT!

Fotó: Shutterstock

Nyaralás közben aludj minimum 7 órát éjszakánként, persze, ha még többet tudsz szundítani, az csak jó. Hazautazás napján is igyekezz ne a legkorábbi géppel, vonattal jönni. Ha messzi tájakról érkezel haza, akkor a jetlag kipihenésére adj magadnak még legalább 1-2 szabadnapot a munkába állás előtt.

OSZD BE A VEZETÉST!

Ha messzire mész autóval nyaralni (a 700 km-nél hosszabb út már annak számít), akkor két szakaszban tedd meg a hazautat. Szállj meg éjszakára egy kellemes, autópályához közeli szálláson, ahol még reggelit is kapsz – így frissen teheted meg a hazautat és még attól sem leszel ideges, ha dugóba kerülsz, ami azért főszezonban mindennapos a sztrádán.

AMI MÉG ÉRDEKELHET