Barack Obama és a Netflix bemutatja a legnagyszerűbb nemzeti parkokat (Trailer)

A látványos és különleges dokusorozat jövő hónapban debütál a streamingplatformon – íme az első trailer!

Fotó: Getty Images


Fotó: Golden Eagle

Egy hal, ami tud járni, hullámokra váró, „szörföző” víziló, tűhegyes sziklákon ugráló maki – vagyis különleges állatok elképesztő természeti környezetben, mindez látványos felvételeken és Barack Obama narrációjával. Ezt kínálja a Netflix streamingplatformon április 13-án debütáló Our Great National Parks (Nagyszerű Nemzeti Parkjaink) című, ötrészes dokusorozat. A természetfilm producere ugyanaz a James Honeyborne, aki a Sir David Attenborough-val készült A kék bolygó 2-t is jegyzi.

Fotó: Netflix

A volt amerikai elnök közreműködésével készült sorozat öt kontinens számos nemzeti parkjába kalauzol el minket, köztük a kenyai Tsavo, a chilei Chilean Patagonia, a kaliforniai Monterey Bay vagy az indonéziai Gunung Leuser természetvédelmi területre. Az itt élő állatok – a legapróbbaktól a legnagyobbakig – szemén keresztül láthatjuk a nemzeti park életét, az elképesztő felvételek pedig biztosan arra sarkalnak majd mindenki, hogy lépjen ki a komfortzónájából, és induljon a természetbe!

www.youtube.com

Our Great National Parks | Official Trailer | Netflix


„Világszerte, minél elszigeteltebb egy nemzeti park, annál szokatlanabbak az ottani élőlények, és annál különlegesebb a viselkedésük. Amikor az emberiség elkezdte védeni ezeket a területeket, még nem fogtuk fel, mennyire fontosak. Menedéket nyújtanak veszélyeztetett fajoknak, és elősegítik a tudományos kutatást” – mondja a volt amerikai elnök a természetfilm most megjelent kedvcsináló videójában.

AMI MÉG ÉRDEKELHET