Íme öt úti cél, ahol biztosan örök élmény marad a nászút, és nem kerül egy vagyonba!

Az esküvő mellett a nászutat a legnehezebb megtervezni úgy, hogy ne szálljatok el túlságosan az árakban, de mégis tökéletes legyen minden.

Fotó: Shutterstock

Inkább csak napoznátok, síelnétek vagy inkább várost néznétek egy távoli helyszínen? Ezekkel az olcsó úti célokkal nem kell kompromisszumot kötnötök a különleges élményekben, a dinamikus kultúrában és az egyedi gasztronómiában.

​Portugália

Fotó: Shutterstock

Porto

Európa egyik legolcsóbb és legszebb úti célja, ahol nincs megfizethetetlen kávézó, bár, cukrászda vagy étterem. Ha pedig már ott vagytok, kérjetek ki nyugodtan egy Pastel de Natát, mert az olcsó, viszont ez a világ egyik legfinomabb süteménye. Sok helyes, felújított parasztházat is találhattok a kínálatban, amit akár 100 euró/éjszaka alatti áron is kivehettek. Ha novembertől februárig mentek, még jobb áron vannak szállodai szobák, viszont az esőkabátot ne hagyjátok otthon!

Vietnám

Fotó: Shutterstock

Mù Cang Chải

Itt arra számítsatok, hogy nagyon olcsón nagyon finomakat ehettek! Ki ne hagyjátok a pho levest (hússal, sok zöldséggel és rizstésztával), a bun chát (grillezett sertéshús rizstésztával) és a bánh mit (vékony, ropogós kérgű bagett). Vietnámban egy középkategóriás nászút sem üríti ki a bankszámlátokat, főleg ha a térségre jellemző vendégházakban hajtjátok álomra a fejeteket. Mindenképpen nevezettek egy hajókázásra a Ha Long-öbölben, tekerjetek egyet a Hoi An városában, és a pénztárcátok engedi, kalandozzatok egyet a Phú Quốc-szigeten.

A főszezonon (július és augusztus) kívül bőségesen válogathattok a pazar és mérsékelt árú szállások közül.

Marokkó

Fotó: Shutterstock

Casablanca

Páratlan vendégszeretet, illatos fűszerek és barátságos árak! Marrákes, Casablanca, Fez és Szavíra is tele van különleges, olcsó kávézókkal és labirintusszerű piacokkal, az átalakított riádok (hagyományos udvari, belső kertekkel rendelkező házak) pedig kényelmes szállást kínálnak. Marokkóban júniustól augusztusig van az utószezon, szóval, ha nem bánjátok a hőséget, ez a legjobb időszak az arab állam meglátogatására – ilyenkor a szállásokat is kedvezményes áron kapjátok.

Bulgária

Fotó: Pixabay

Sokan nem is gondolnak Bulgáriára nászút kapcsán, pedig kitűnő és megfizethető úti cél. A főváros, Szófia élénk kulturális színtereivel óriási élmény nyújthat, ahol akár 15 euróért is elcsíphettetek egy jegyet az opera- és balett-előadások egyikére. Ha a napsütés szerelmesei vagytok, akár egész nap heverészhettek a Fekete-tenger mellett a puha homokon, miközben olcsó (átlagosan 2 eurós) söröket kortyolgathattok, de a koktélokból sincs hiány.

Télen is kitűnő választás, hiszen itt lehet lecsapni Európa legjobb ár-érték arányú síeléseire.

Banskóban és Borovets-ben is bőven táltok kitűnő pályákat, kényelmes panziókat, jó éttermeket és temérdek aprés-ski, azaz síelés utáni programot, kikapcsolódási lehetőséget.

India

Fotó: Shutterstock

Udaipur

Ha nincs sok pénzetek a nászútra, az India Rail vonatjáratai különleges élményt nyújtnak, és átszámítva akár 70 euróért (nagyjából egy éjszakai szállás árát spóroljátok meg így) foglalhattok egy privát, kétágyas alvókabint. A legtöbbet az ételeken tudtok spórolni, de hogy kevesebb eséllyel kelljen megküzdenetek a hasfájással, fertőzéssel, mindig azokat a friss ételeket kínáló éttermeket, büféket válasszátok, ahol hosszú sorokban kígyóznak az emberek.

Mindig vegyétek figyelembe a monszunidőszakot, ugyanis az évi csapadék jelentős mennyisége ilyenkor hullik.

Mivel a mennyisége területenként eltérő, ezért szűkítsétek le, hova szeretnétek utazni, és nézzétek meg, mennyi esőt írnak arra a területre. Áprilisban olcsóbban lehet Indiába utazni, de néhány tengerparti üdülőhely, például Goa csak akkor nyitja kapuit a látogatók előtt, ha már hűvösebb és szárazabb az idő.

AMI MÉG ÉRDEKELHET