5 hely, ahol 2024-ben még olcsón nyaralhatunk

Ezekben az országokban az aktuális árfolyam lesz az utazók legnagyobb szövetségese.

Fotó: Shutterstock

A nyaralás megtervezésekor számos tényezőt kell figyelembe venni, a távolságtól kezdve a tervezett úti cél biztonságán át a szálláslehetőségekig. De akár tetszik, akár nem, van egy dolog, ami mindennél jobban befolyásolja utazási döntéseinket: a pénz. Az aktuális árfolyamok alapján a következő 5 helyszín könnyen befutó lehet 2024-ben.

Mexikó

Fotó: Shutterstock

Mexikóváros

Az egyik legizgalmasabb hely, ahova mostanában – a távolságot is figyelembe véve – jó áron utazhatunk. Mexikóvárosban, ahol a street food-választékkal csak éttermi szcéna színessége vetekszik, valószínűleg ételre fogunk a legtöbbet költeni, de érdemes egy kis pénzt szánni a kultúrára is, hiszen számos múzeumot látogathatunk. Érdemes útba ejteni Jaliscót is, a tequila otthonát, vagy Holbox szigetét, ha álomszerű tengerpartot szeretnénk látni.

Fülöp-szigetek

Fotó: Shutterstock

Palawan

A világ legszebb helyei találhatóak errefelé, így nehéz elhinni, hogy a többi, hasonlóan messze található, egzotikus úti cél között még mindig a megfizethető kategóriába tartozik. Palawan és Siargao szigetén már nagyon baráti áron is találni szállást, amiatt pedig nem kell aggódnunk, hogy mit fogunk csinálni, hiszen a paradicsomi környezet biztosan minden gondunkat feledteti velünk egy időre.

Szerbia

Fotó: Shutterstock

Belgrád

Belgrád jelenleg Európa egyik legizgalmasabb kulturális epicentruma, azonban árban töredéke egy párizsi vagy egy berlini látogatásnak – legalábbis egyelőre. Viszonylag könnyű olyan szállodát találni, ahol éjszakánként 85 euró alatt maradnak a költségek, de ha kihasználva a lehetőségeket végigtáncoljuk a város legjobb klubjait, a szállás igazából nem is lesz olyan fontos. Ha pedig a bulizás megvolt, jöhet a város gazdag múzeum- és kortárs művészeti kínálata, amelyek száma az előző években is gyarapodott.

Albánia

Fotó: Shutterstock

Gjipe

Albániában egyelőre jóval olcsóbban kihozható egy nyaralás, mint más európai országokban, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy mint turistacélpont egyelőre még mindig a radar alatt van. Érdemes most meglátogatni, mielőtt a népszerűség élvezhetetlenné teszi, ahogy azt már olyan sok helyen láthattuk. Az olcsóság mellett a helyiek vendégszeretete és a remek ételek is igazán csábítóak, elég csak a rozmaringos bárányhúsra, az isteni helyi sajtokra vagy a tenger nyújtotta finomságokra gondolnunk.

India

Fotó: Shutterstock

Szrinagar

Sokak álom úti célja, ami a távolság és az ország mérete miatt biztosan nagy falat az utazóknak, de a mérleg pozitív serpenyőjébe kerül a tény, hogy a megérkezést követően az egyik legolcsóbb desztináció. Nem elég, hogy a szállodák árai is alacsonyabbak, mint a világ legtöbb országában, de biztosan nem kell sokat fizetnünk az ételekért, a helyi éttermek ugyanis kimondottan olcsónak számítanak európai szemmel. Garantáltak viszont a felejthetetlen ízek és élmények egy nagyon más kultúrában, amelyért megéri útra kelni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET