Ez a kempingezés jövője? Önműködően parkoló, elektromos Airstream lakókocsi!

Az új, zéró emissziós eStream koncepció okostelefonról vagy táblagépről irányítható.

Fotó: Airstream

Az emblematikus Airstream igazi amerikai szimbólum, amelynek Európában is számos rajongója akad. A jellegzetes formájú, krómozott lakókocsi mintegy 90 év után elektromos meghajtással lép új technológiai szintre.

Fotó: Airstream

Új lakókocsi-koncepciót mutatott be a Thor Industries konszern, az Airstreammárka anyavállalata: az elektromos meghajtású eStream megőrizte a varázslatos retro dizájnt, de immár igazi high-tech tulajdonságokat is felmutat.
A Thor exkluzív lakókocsi alvázára épülő eStream mozgatása nem csak a vontató járműre van bízva, hiszen a tanulmány két elektromotort kapott (egyet-egyet a két tengelynél), amelyek összteljesítménye 242 LE, így be tud szállni a meghajtásba. Mindez azt jelenti, hogy a vonató SUV vagy pick-up kevesebb üzemanyagot fogyaszt menet közben és javul a teljes szerelvény irányíthatósága

Fotó: Airstream

A két elektromotor energiaellátásáról 80 kWh kapacitású akkumulátortelep, valamint egy beépített üzemanyagcella gondoskodik. Ennek köszönhetően, a gyári adatok alapján, a lakókocsi hatótávolsága eléri a 480 km-t. Az eStream emellett 900 W teljesítményű napelemekkel is ellátták, amelyek a belső komforttartozékokat látják el árammal. Ennek köszönhetően a kempingezők akár két hétre kivonulthatnak a civilizációból, távol bármilyen közüzemi hálózattól.

Foto: Airstream

Az eStream ráadásul egy külső okoseszközről is irányítható, így például egy zsúfolt kempingben a vontatójármű igénybevétele nélkül lehet bemanőverezni a helyére. Az alkalmazás emellett hatótáv-menedzsementként is működik, hiszen folyamatosan monitorozza a töltöttségi szintet és szükség esetén informálja a vezetőt a legközelebbi töltési lehetőségekről.

A modern hangulatú laktér hálószobából, nappali térből és konyhából áll, a felszereltséghez televízió, mikrohullámú sütő és hűtőszekrény is tartozik. Természetesen számos high-tech kütyü is elérhető hozzá, illetve olyan okosotthon-tartozékok, mint a hangvezérléses fény- és klímarendszer.

Airstream eStream Concept – Videó

www.youtube.com

Meet the Airstream eStream Concept
AMI MÉG ÉRDEKELHET