Camping ecologic? Opel Zafira-e Life a fost transformată într-un campervan electric!

Numărul de modele auto electrice de pe piață crește rapid, în special în Europa: autorulota Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex este cea mai recentă dezvoltare.

Foto: Opel AG

Versiunea concept a vehiculului electric de camping Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex a debutat la expoziția Caravan Salon 2022 din Düsseldorf, Germania, iar vânzările variantei de serie va începe în 2023.

Foto: Opel AG

Noul model electric Opel Zafira-e Life CrossCamp Flex, bazat pe monovolumul de familie Zafira-e, este conceput pentru a reduce diferența dintre autorulotele de nișă și mașinile de familie convenționale. Poate fi transformat ușor dintr-o mașină de șosea într-un vehicul de camping care oferă spațiu de dormit pentru patru persoane.

Foto: Opel AG

Este echipat cu două scaune față rotative la 180 de grade, cu o banchetă spate care se transformă într-un pat dublu confortabil, precum și cu un pat dublu suplimentar sub acoperișul înălțat, de tip camper. Oferă, de asemenea, o zonă cu minibucătărie, cu aragaz, chiuvetă, ladă frigorifică și mai multe dulapuri pentru depozitare. Vine dotat cu rezervoare integrate pentru apă de băut și pentru apă uzată.

Foto: Opel AG

Opel Zafira-e Life CrossCamp Flex dispune de o baterie cu o capacitate de 75 de kWh care asigură vehiculului versatil o autonomie de 320 km (conform ciclului WLTP). La o stație de încărcare rapidă, se poate ajunge la un nivel de încărcare de 75% în doar 45 minute. O baterie adițională de 95 Ah furnizează energia necesară pentru funcționarea consumatorilor din habitaclu, cum ar fi iluminatul, cutia frigorifică sau conexiunea USB, ajutând la menținerea autonomiei asigurată de pachetul de baterii principale.

AMI MÉG ÉRDEKELHET