Unul dintre cele mai frumoase orașe din România oferă tururi ghidate gratuite, pentru turişti şi localnici


Visit Oradea reia din 28 iunie, în fiecare weekend, campania de tururi ghidate pentru turiştii şi localnicii interesaţi să exploreze oraşul, alături de ghizi de turism acreditaţi, a informat într-un comunicat, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR). Proiectul, iniţiat în 2022 şi continuat în vara anului 2023, a avut un real succes, adunând 1.676 de participanţi, turişti şi orădeni, dornici să descopere istoria şi arhitectura oraşului.

Tururile ghidate se vor realiza în limba română şi durează aproximativ 2,5-3 ore. La cerere pot fi organizate şi tururi în limba engleză sau maghiară. "Îi invităm să participe la tururile ghidate gratuite şi pe tinerii pasionaţi de turism, pentru o mai bună înţelegere a acestei profesii şi pentru a descoperi lucruri mai puţin cunoscute din arhitectura şi istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii, de către ghizi de turism acreditaţi, experimentaţi în tururi outdoor şi indoor", se menţionează în comunicat.

Tururile ghidate gratuite vor avea loc în intervalul 28 iunie - 15 septembrie, vinerea, de la ora 18,00, iar sâmbăta şi duminica, de la ora 10,00. Toate cele trei trei tururi ghidate vor avea ca punct de întâlnire şi plecare Piaţa Unirii din centrul municipiului Oradea. Obiectivele incluse în acest proiect sunt: Piaţa Unirii, strada Vasile Alecsandri, Palatul Vulturul Negru, Sinagoga Sion (exterior), Piaţa Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynár, Casele Adorján, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiţie, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii - Apollo, Moszkovits, Stern şi Catedrala Romano-Catolică (opţional).

Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiştilor şi ca un beneficiu în plus la campania de gratuităţi "Oradea cu drag", prin care turiştii care înnoptează minim două nopţi în oraş se pot bucura de gratuitate la muzee, transport public şi discount-uri la cafenelele şi restaurantele partenere la această campanie. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe visitoradea.com.

AMI MÉG ÉRDEKELHET