10+1 orașe multicolore care ne fac să zâmbim

Fronturi stradale colorate, graffitti, porturi pestrițe în metropole vibrante.

El Caminito, Buenos Aires
Foto: Getty Images


În selecția noastră cutreierăm mapamondul din Danemarca până în Argentina, prezentând peisaje urbane în culorile curcubeului. În unele locuri pereții colorați celebrează arta, în altele multiculturalitatea și toleranța. Imaginile nu au nevoie de filtre, ele sunt minunate așa cum sunt!

Colmar, Franţa

Foto: Unsplash

Această parte din vechiul oraș este supranumită și mica Veneție, deoarece este traversată de un canal cu clădiri colorate pe structură de lemn, de o parte și de alta – nu e de mirare că atrage mulți turiști.

Buenos Aires, Argentina

Foto: 123rf

Capitala argentiniană are o stradă numită El Caminito în cartierul La Boca, unde nu doar casele, dar și pavajul stradal este colorat. Zona este plină de mici cafenele drăguțe și buticuri care fac ca locul să fie perfect instagramabil.

Copenhaga, Danemarca

Foto: Unsplash


Orașul vechi din Copenhaga este în sine o călătorie în timp - sunt puține porturi europene cu asemenea atmosferă și care să fie întreținute atât de bine.

Charleston, Statele Unite

Foto: 123rf


Orașul portuar din Carolina de Sud este pictat în culori pastelate. Aleea Rainbow Row cu cele 13 case este zugrăvită în aceste culori încă din anii 1700.

Cape Town, Africa de Sud

Foto: Unsplash


Cape Town este al doilea oraș cel mai populat din Republica Africii de Sud, totodată centrul legislativ al țării. În timpul festivalurilor stradale nu doar cartierul Bo Kaap ci și locuitorii îmbracă haine pestrițe.

Kampung Pelangi, Indonezia

Foto: 123rf


Numită şi satul curcubeu Kampung Pelangi se reamarcă prin faptul că localnicii au colorat absolut totul: gardurile, balustradele și stâlpii – proiectul din 2017 a avut ca scop atragerea turiștilor.

Istanbul, Turcia

Foto: 123rf


Unul dintre cele mai frumoase zone din Istanbul este Balat, cu o combinația perfectă dintre cultura europeană și cea orientală. Amplasarea străzilor și a clădirilor ne amintesc aici de orașele mari din Europa, însă detaliile arhitecturale sunt bizantine, iar ornamentele și cromatica au influențe orientale. O zonă splendidă, de neratat, dacă ajungem la Istanbul!

Salvador da Bahia, Brazilia

Foto: 123rf


După faleză și carnaval, a treia mare atracție turistică din Salvador da Bahia este strada principală Pelourinho, cu o biserică albastră, nenumărate cafenele, restaurante și magazine.

San Francisco, Statele Unite

Foto: Unsplash


Casele terasate supranumite „The Painted Ladies" (adică doamnele pictate) de pe Steiner Street sunt zugrăvite de secole în aceste culori pastelate – nu e de mirare că ele apar frecvent în filmele americane.

Pachuca de Soto,  Mexic

Foto: Instagram


Cartierul Las Palmitas din orașul mexican Pachuca de Soto a fost vestit multă vreme din cauza frecvenței crimelor de aici. La începutul anilor 2010 guvernul a decis să schimbe acest stigmat și, alături de siguranța publică, au îmbunătățit și aspectul urbanistic în speranța de a atrage mai mulți turiști în zonă.

El Aaiún, Maroc

Foto: Instagram


„Perla albastră" a Marocului a fost fondat în anul 1471, urmând ca după 20 de ani clădirile să fie zugrăvite în albastru. Culoarea azurie a fost răspândită în zonă de către evreii care sa-u adăpostit aici de inchiziția spaniolă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET