Orchidea-show New Yorkban – mintha az Instagramra teremtették volna!

A New York-i Botanikus Kertbe visszatér a hagyományos Orchidea Show, a látványos esemény május elsejéig látogatható.

Fotó: nybg.org

A tavasz már úton van! Mi sem jelezhetné ezt jobban, hogy ismét megrendezik (immár 19-ik alkalommal) a New York-i Botanikus Bert híres Orchidea Show-ját. Az idei expón Jeff Leatham kreációi és installációi kápráztatják el a közönséget.


Fotó: nybg.org

Orchidea Show: Jeff Leatham Kaleidoszkópja – ezen a néven fut május elsejéig látványos virágkiállítás New Yorkban, az Egyesült Államok legnagyobb botanikus kertjében. Jeff Leatham számos neves hotel feldíszítése mellett a sztárok virágművészeként is ismert, hiszem dolgozott már többek között Dolly Partonnak, Tina Turnernek, Chernek, Oprah Winfreynek és még a Dalai Lámának is.

Fotó: nybg.org

Jeff Leatham virágexpóját eredtileg 2020-ra tervezték, de a járványhelyzet miatt végül az idénre csúszott. Időközben teljesen újragondolta az eredeti koncepciót, így a botanikus kert egyik termét gyakorlatilag egy kaleidoszkóppá alakította át, körülötte narancsszínű, sárga és zöld virágtornyok sorakoznak, illetve bíbor és rozsaszín orchideakompozíciók lógnak le a mennyezetről. Egy másik fénypont a szintén a kaleidoszkópokat idéző fényfolyosó.

Fotó: nybg.org

Az 1891-ben létrehozott New York-i Botanikus Kert kiemelkedik a táj és a gyűjtemény szépsége révén: 100 hektáros területével a legnagyobb városi botanikus kert az Egyesült Államokban, amelynek 50 különleges kertjében több mint egymillió növény lelt otthonra. A járványidőszak előtt évi egymillió látogató kereste fel.

Fotó: nybg.org

AMI MÉG ÉRDEKELHET