Történelmi vonatutak Európában

Fényűzés, különleges hangulat és csodálatos tájak – ilyen az utazás a Venice-Simplon Orient Express szerelvényen!

Fotó: Facebook

InstagramA Belmond Venice Simplon-Orient-Express járatai 2021-ben kibővülnek, az egy-, két- vagy akár hatnapos utazások életre szóló élménynek ígérkeznek.

Keresztül Európán 

Fotó: Instagram

A Belmond 35 éve szervez vonatutakat, a legnépszerűbb vonal a London–Párizs–Róma körút. Idén négy plusz megállóhelyet is beiktattak: immár le- vagy felszállhatunk Firenzében, Genfben, Brüsszelben és Amszterdamban is. A vendégeket egyéjszakás úton szállítják a vonat 17 felújított kocsijának fedélzetén Firenzéből és Rómából, majd elhaladnak az olasz tavak és a svájci Alpok mellett mielőtt Párizsba érkeznek. Innen a vonatút a Brenner-hágón keresztül halad, a szerelvény Genfből Velencébe zakatol. Firenzéből csak 2 utat indítanak idén nyáron, a jegyek 4000 fonttól kezdődnek az egyéjszakás utazásra.

A kétéjszakás luxusút sokkal drágább, viszont a második éjszakát már a Belmond hotelhálózat egyik lakosztályában tölthetjük, ráadásul transzfert és teljes ellátást biztosítanak minden szálláshelyen – a kétnapos út esetben a vonatjegyáron felül 2000 fontot kell fizetni a szállodáért, hat napos nyaralásnál 5600 font a vonatozós-hoteles luxusvakáció ára.

Három új Grand Suite-kocsi is indul (ezek a legrégebbi vonatkocsik): az új lakosztályok – amelyekbe Bécsben, Prágában és Budapesten szállhatunk fel– mindegyikében zuhanyzó, kétszemélyes ágy, saját fürdőszoba és padlófűtéses nappali található.

Képek a luxusvonat belsejéről:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


AMI MÉG ÉRDEKELHET