Összehajtható házak luxusnomádoknak

Bármikor ki- és összehajtható és bárhova elszállítható miniházakat kínál a lettországi Brette Haus cég. Immár nincs mentség, ha eddig csakis a komfort hiánya tartott vissza valakit a nomád életmódtól.


A minimalista, kisméretű házak a reneszánszukat élik, számos internetes és televíziós műsor foglalkozik a témával. A többnyire hétvégi házként vagy turistáknak szánt apartmanként funkcionáló lakóhelyek számos formában és konfigurációban elérhetők, de a hagyományos méretű házakhoz hasonlóan ezek sem a mobilitásukról híresek… Mostanáig! A lettországi Brette Haus vállalat három különböző házmodellt kínál, amelyek szinte papírlapokhoz hasonlóan össze- és kihajthatók, így bárhova könnyen el lehet szállítani őket. A nomád életmód így akár szinte luxuskörülmények között is elérhető.

Fotó: Brette House

Az időtálló anyagokból készülő házaknak nincs szükségük állandó alapzatra, így akár a vad természetben is felállíthatók – olyan helyeken, ahová amúgy csak nehézkesen lehetne házat építeni. A Brette Haus építményei 18 és 108 négyzetméteres hasznos felület között mozognak, nappalit, hálószobát, konyhát és fürdőszobát foglalnak magukba.

Fotó: Brette House

Mindhárom modell a minimalista skandináv dizájnt követi és a világon bárhová eljuttathatók – mára már Dél-Koreába is szállítottak a 18 ezer és 50 ezer euró közötti házakból.

Két videó az összehajtható házakról:

www.youtube.com

Unfolding tiny portable prefab cabin at sea shore. Building low-emission affordable housing.

www.youtube.com

Girl and dog in a portable cabin. Introvert tourism on the seashore.
AMI MÉG ÉRDEKELHET