Ötletes megoldások, hasznos tartozékok – hogyan tartsunk rendet az autóban

Aki sok időt tölt az autóban, tudja, milyen rendetlenség tud kialakulni, igen rövid idő alatt. Szerencsére van segítség!

Fotó: Skoda

Ha az autóban gyakran már képtelenek vagyunk megtalálni a cuccokat, vagy a csomagtartóban már egy rakat holmi halmozódott fel, jól jöhet néhány hasznos tartozék.

Rendező az üléstámlán

Fotó: Aldi

A gyerekesek jól tudják, hogy rendben tartani az autót lehetetlen küldetés. Egyrészt szeretnénk, ha a gyerekeink nem unatkoznának, és az utazás nem lenne szenvedés számunkra, de az is jó lenne, ha hátranézve nem kellene megőszülnünk a látványtól... Ezt elkerülendő remek megoldás lehet az ülés hátára akasztható rendező. A sok zsebbe és rekeszbe beférnek a játékok, telefonok, színes ceruzák és könyvek is – egyszóval minden, ami út közben lekötheti a gyerkőcöket. A rendezőt az első ülésre kell erősíteni, és az ülés hátán lóg, a gyereknek így minden a keze ügyében van, vezetés közben nem zavar minket.

Akasztók, vállfák, tartók

Az első ülések fejtámláinak fémrúdjaira akasztókat, vállfákat vagy tartókat is erősíthetünk. Az akasztókra felakaszthatjuk a retikült vagy akár a bevásárlótáskát is, nehogy szétszóródjanak a benne lévő dolgok. A tartókba pedig a hátsó ülésen ülő gyerekeink berakhatják a mobilt vagy a tabletet, hogy ne lehajtott fejjel kelljen nézniük a képernyőt. Olyan tartók is léteznek, amelyekkel a két első ülés fejtámlája közé erősíthető a táblagép.

Próbáljuk ki a hátsó ülésre akasztható rekeszes szemetest is. Ebbe egyszerűen egy műanyagzsákot helyezünk, így könnyű lesz kivinni a szemetet. A szemetes oldalán lévő rekeszekbe pedig olyan apróságokat rakhatunk, amelyek egyébként az ajtó rekeszében vagy az üléseken könnyen elkallódhatnának.

Áttekinhető csomagtartó

Fotó: Skoda

A rendtartás szempontjából a legneuralgikusabb pont egyértelműen a csomagtartó. Ha a pótkerék mellett már nincs hely, akkor minden bizonnyal a csomagtartóban lesz egy elsősegélydoboz, esernyők, különféle tisztítószerek, indítókábelek, tűzoltókészülék stb. Ha aktív életet élünk, akkor hozzávehetjük a labdákat, sportfelszereléseket, törülközőket, és nem hiányozhat a téli felszerelés sem, mint a pokróc vagy a hóseprű. A legtöbb márka gyári eredeti tartozékként kínál olyan megoldásokat, amleyek utólag is beszerelhetők egy-egy modellbe. Emellett a szakboltokban is találunk számos praktikus rendezőt, tárolót - az interneten biztosan. Például kis ládákat, amelyek ügyesen beférnek a csomagtartóba, ráadásul tisztításkor minden könnyen kivehetők. A hátsó üléssorra is beszerezhetünk rendezőket, ezeknek a hálós zsebeibe is rengeteg dolog elfér.

​Apró trükk

Minden sofőrrel megtörtént már, hogy valami kicsúszott a kezéből és pontosan abba a kis résbe esett az ülés és a középső elválasztó közé. Itt is jól jön egy ügyes kiegészítő, amivel kitölthető az a kis tér, ahová olyan szívesen esnek be a dolgok. Az ülések közötti többfunkciós rendezőbe rakhatunk parkolókártyákat, szemüveget, rágógumit, telefont, aprópénzt és bármi más apróságot.

AMI MÉG ÉRDEKELHET