Top 5 plimbări online în palatul de la Versailles

Chiar dacă palatul și parcul sunt acum închise, putem admira și din confortul canapelei reședința Regelui Soare.

versailles palat interior
Foto: 123rf

La numai jumătate de oră de la Paris se găsește cel mai mare și cel mai frumos palat baroc din lume, care este totodată și una dintre cele mai importante locații ale istoriei europene.

Foto: Shutterstock

De 30 de ani castelul din apropierea Parisului și imensa grădină a palatului fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, însă nu toate încăperile din palatul construit în secolul al XVII-lea sunt deschise publicului – la urma urmei se întinde pe 6.300 metri pătrați, având în total 2.300 de camere..

Începând cu anul 1682 și până la revoluția franceză din 1789, palatul a fost locuința regilor francezi, iar aici a trăit Ludovic al XIV-lea, Regele Soare.

Clădirea și grădina asociată sunt un simbol global al luxului regal, precum și al absolutismului. Palatul din Versailles a fost construit de Ludovic al XIV-lea. Când este deschis, turiștii pot descoperi Galeria Oglinzilor, saloanele, dormitoarele, curtea de marmură, grădina, castelele Trianon, admirând în majoritatea camerelor fresce, sculpturi, mobile unice și valoroase, precum și instrumente și haine regale cândva folosite.

Top 5 expoziții virtuale de la Versailles

Foto: Getty Images

Grădina de renume mondial a castelului


Dacă ai vizitat tot palatul pe web, te poți conecta la Paris cu următoarele filme!

AMI MÉG ÉRDEKELHET