Panorama Tatrei pentru toți – din cel mai înalt turn de belvedere din Europa

Nu mai avem nevoie de echipament și aptitudini de alpinism pentru a putea admira cele mai frumoase panorame din Tatra Mare.


În localitatea slovacă Štrbské Pleso s-a deschis turnul de belvedere Tatras Tower, înalt de 53 metri, care face accesibilă minunata priveliște din Tatra și celor care nu pot ajunge să vadă panorama de pe vârfuri. Cu înălțimea sa de 53 metri, este printre cele mai înalte din Europa și cu siguranță se află la cea mai mare altitudine – intrarea se găsește la 1.367 metri deasupra nivelului mării.

Turnul poate găzdui maxim 492 de persoane în același timp. Pe lângă panorama uluitoare, vizitatorii mai sunt așteptați de un tobogan încorporat cu o lungime de 61 metri, un restaurant, precum și o plasă pietonală și un pod din sticlă pe acoperiș.

Foto: Tatras Tower

Construcția turnului spectaculos situat pe 24 de coloane de oţel și înclinat într-un unghi de 15 grade nu a decurs fără probleme, o parte dintre localnici protestând împotriva investiției, dar strângerea semnăturilor nu a convins autoritățile.

Din pachetul care promite vizitatorilor o experiență specială face parte și o aplicație mobilă unică în Europa, ce garantează continuarea divertismentului chiar și în căldura casei noastre.

Galerie foto

Foto: Tatras Tower


Foto: Tatras Tower





AMI MÉG ÉRDEKELHET