Care sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine aeroporturi pentru parcarea autovehiculului?

Prețul parcării săptămânale la aeroporturile internaționale din lume poate varia de la aproximativ 15 la 262 euro, arată un nou studiu.

Foto: Unsplash

Pentru a aduna datele, Zutobi a luat cele mai aglomerate aeroporturi din fiecare țară după volumul de pasageri comerciali și apoi a analizat opțiunile de prețuri pe site-urile aeroporturilor, marcând prețurile minime pe săptămână.

Foto: Pixabay

Potrivit unui studiu realizat de site-ul Zutobi, cel mai ridicat preț de parcare este la Hamad International din Doha, unde o săptămână costă cel puțin 262 euro. Nu departe în urmă, aeroportul Stansted din Londra, situat la aproximativ 60 de km la nord est de centrul Londrei, are o rată săptămânală de 248 euro. Pe locul 3 se află aeroportul din Abu Dhabi, unde parcarea pe o săptămână ajunge la minim 215 euro.

În afară de Stansted, între primele 10 cele mai scumpe aeroporturi pentru parcări se mai află încă cinci locații europene: Barcelona El Prat la 200 euro, Berlin Tegel la 199 euro, Zurich la 189 euro, Paris-Orly la 175 euro și Londra-Gatwick la 171 euro.

Foto: Unsplash

La celălalt capăt al listei se află două aeroporturi din Istanbul ce oferă cele mai mici rate săptămânale: Sabiha Gökçen este cel mai ieftin la doar 15 euro, fiind urmat de Atatürk la 18,6 euro. Pentru comparație, la Sabiha Gökçen 17 mașini ar putea parca pentru prețul unei mașini la Hamad.

Celelalte cele mai bune oferte din Europa pentru parcarea săptămânală sunt la Fiumincino din Roma și Madrid-Barajas, ambele la 31 de euro.

Studiul a analizat, de asemenea, cele mai mari creșteri și scăderi ale ratelor de parcare între 2018 și 2022. Prețurile la Hamad au crescut cu 163,64% iar la Frankfurt cu 99,28% (la 146 euro). În acest timp, la aeroportul din Bruxelles prețurile au scăzut cu 61,43%, la 57 euro.

AMI MÉG ÉRDEKELHET