Parcuri de aventuri din România

Avantură+parc = timp liber petrecut activ şi revigorant.

Foto: Getty Images

După restricţiile ultimelor luni, copiii ne vor fi recunoscători atunci când le oferim un program de calitate. Dacă întreaga familie vrea să se destindă și să se încarce cu energie, parcurile de aventuri pot fi o opţiune excelentă atât pentru cei mici, cât și pentru școlari.


Orarele, respectiv regulamentele de siguranţă pot fi schimbate în funcţie de starea de pandemie, astfel este indicat ca înainte de vizitarea unui parc să ne interesăm care sunt măsurile în vigoare.

ARSENAL – ORĂȘTIE

Un loc unde vom regândi preconcepţiile legate de parcurile de aventură. Pe lângă traseele tiroliene „clasice", Arsenal Park ne oferă o mulţime de alte activităţi: tir cu arcul sau cu arme de foc, echitaţie, paintball, escaladă, minigolf, powerfan jump. Ori putem cutreiera terenul de 88 de hectare cu bicicleta sau cu scuterul electric. Toate astea într-un ambient unic – în parcul construit pe teritoriul unei fabrici de armament și muniție putem avea parte și de instrucție militară. Atmosfera este accentuată și de cele peste o sută de vehicule militare istorice expuse.

Info:

  • TRASEELE POT FI ACCESATE DE LA VÂRSTA DE 8 ANI
  • PENTRU COPII ÎNĂLŢIMEA MAXIMĂ A TRASEELOR ESTE DE 3 METRI – PENTRU ADULŢI CHIAR ȘI 41 METRI
  • arsenalpark.ro

AVENTURA – BRAȘOV

Foto: 123RF

Unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din țară oferă experienţe de neuitat pentru toate categoriile de vârstă, aventurierii fiind așteptați pe cele 16 trasee de dificultate progresivă. Cățărătorii începători dar curajoși își pot încerca puterile pe traseele mai ușoare, iar dacă reușesc, trec mai departe la nivelurile mai dificile până la cel de culoare neagră. Să nu omitem nici marea tiroliană de 300 de metri de deasupra lacului! Pe lângă acestea, împrejurimile ca din poveste ale Brașovului pot fi vizitate pe bicicletă sau cu vehicule off-road speciale.

Info:

  • TRASEELE POT FI ACCESATE DE LA VÂRSTA DE 4 ANI
  • CEL MAI ÎNALT TRASEU, LA 20 METRI, POATE FI FOLOSIT DE CEI PESTE 16 ANI
  • parc-aventura.ro

EDENLAND – BALOTEŞTI

Destinaţie ideală pentru relaxare şi distracţie în familie sau cu prietenii la doar 20 de km distanţă de Bucureşti. Oferta Edenland Park include 14 trasee în copaci de diverse grade de dificultate, cea mai mare arenă de paintball în aer liber din România (de 4.000 mp), escaladă, minigolf, tir cu arcul şi tir sportiv, călărie. Puteți experimenta senzaţii tari sărind în gol de la 15 metri. O altă atracţie populară constă în căsuţele din copaci, total funcţionale, care pot fi refugiul liniștit chiar şi pentru câteva nopţi.

Info:

  • TRASEELE POT FI ACCESATE DE LA VÂRSTA DE 4 ANI
  • 12 TRASEE PENTRU COPII ŞI TINERI, 4 TRASEE PENTRU ADULŢI
  • edenland.ro

ESCALADA – GURA HUMORULUI

Foto: 123RF

Abilitatea corporală, concentrarea şi autodepășirea sunt cerute si dezvoltate în parcul dintr-un peisaj idilic, la o distanţă de 3 minute cu mașina sau 15 minute de mers pe jos de centrul Gura Humorului. Fie că venim cu familia, firma sau clasa, traseele – fiecare cu câte 10-15 obstacole – sunt practicabile şi fără cunoştinţe anterioare şi sunt disponibile pentru toată lumea. Pentru toți cei care se plimbă cu plăcere în natură şi în aer liber, dar care adoră golful, există un complex minigolf cu 18 piste.

Info:

  • TRASEELE POT FI ACCESATE DE LA VÂRSTA DE 4 ANI
  • OPT TRASEE CU GRADE DE DIFICULTATE CRESCĂTOARE
  • parc-aventuri.ro
AMI MÉG ÉRDEKELHET