3+1 rejtett kincs Párizsban – érdemes felkeresni őket!

A klasszikus turistalátványosságok mellett számos más érdekességet is található a francia fővárosban.

Fotó: Unsplash

Olyan helyeket mutatunk, ahol magadba szívhatod a város hangulatát, de nem kell óráik sorban állnod érte.

Canal Saint-Martin

Fotó: Shutterstock

Párizs sajátos hangulatát sok egyéb mellett az adja, hogy a Szajna és csatornái még a külsőbb kerületeket is átszelik, így minden évszakban kellemes és romantikus sétát tehetünk a folyóparton. A Canal Saint Martin mentén végigsétálva bepillantást nyerhetünk a valódi párizsi éjszakai életbe, hiszen rengeteg étterem és bár található a környékén. Akár hajóval is végigmehetünk rajta, de a kilátást érdemes inkább sétálva kiélvezni.

Kialakítását egyébként Napóleon rendelte el a kolerajárvány idején, hogy így biztosítsák a lakosság ivóvízigényét.

Buttes-Chaumont park

Fotó: Shutterstock

Szintén a romantikus lelkű látogatóknak kedvez a Buttes-Chaumont park, amelyet Baron Haussmann tervezett az 1800-as években. Bár az itt található kerteket, tavakat, barlangokat és vízeséseket mesterségesen alakították ki, ez mit sem von le az értékükből, ugyanis egyrészt az avatatlan szemek számára ez nem tűnik fel, másrészt a látvány valóban lenyűgöző.

Még az útikönyvekben is csak ritkán szerepel, így főleg a párizsiakkal találkozhatunk a séta során.

Mivel nagy kiterjedésű parkról van szó, és különleges növényekből is akad bőven látnivaló, érdemes néhány órát rászánni a látogatásra.

Musée d'Orsay

Fotó: Pixabay

Bár ma már egyre ismertebb a neve, de a Louvre-hoz képest még mindig méltatlanul kevés szó esik a Musée d’Orsay-ról, pedig a művészet iránt érdeklődők legalább akkora kincseket fedezhetnek fel itt, mint a legnépszerűbb intézménynek számító Louvre-ban. Elsősorban impresszionista művekkel, illetve olyan elismert alkotók munkáival találkozhatunk, mint Renoir, Monet, Delacroix, Manet, Gauguin, Cézanne vagy Pisarro, de még Rippl-Rónai József munkáiból is találunk itt néhányat.

Montparnasse-torony

Fotó: Shutterstock

Nem konkrétan a torony az, amit érdemes szemügyre venni, hanem a kilátást a torony tetejéről, ahonnan 360 fokos panorámát élvezhetünk és beláthatjuk szinte az egész várost.

Külön érdekesség, hogy itt működik Európa egyik leggyorsabb liftje.

Ez igen hasznos, hiszen a torony 210 méteres magasságával Franciaország második legmagasabb felhőkarcolója. Az épület tetején a kilátón kívül még éttermet is találhatunk, így minden adott ahhoz, hogy akár napközben, akár este egy különleges élményben és látványban legyen részünk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET