Pașaport spectaculos, tur gastro și sevraj de zbor

Trei știri din lumea călătoriei de la Scoția prin Norvegia până în Thailanda.


SCOŢIA: TUR GASTRO PE DOUĂ ROŢI

Cei care ajung în Scoția pot avea parte de un tur neobișnuit cu bicicleta, în timpul căruia cicliștii pot savura atât gastronomia locală, cât și istoria celor mai bune whisky-uri ale țării, dar totodată și capodoperele literaturii scoțiene. Plimbarea captivantă cu bicicleta este organizată de o firmă de familie specializată în turism, performanța sportivă de trei zile și 135 km fiind completată de programe culturale precum vizitarea muzeului destinat lui Robert Burns, a casei în care s-a născut ideea poveștii lui Peter Pan, dar se oprește și la distileria Annandale și la pub-ul situat la cea mai mare înălțime din Scoția.

Norvegia: PAȘAPORT „DE DESIGNER”

După o muncă de șase ani, au fost realizate noile documente de călătorie ale norvegienilor, care în primul rând vizează creșterea securităţii cetăţenilor și a datelor – dar ca la orice dezvoltare scandinavă, nu lipsește nici designul special. Pe lângă funcţionalitate, noile hârtii oficiale realizate de Neue Design Studio se axează pe cel mai important motiv vizual pentru norvegieni, natura: peisajele desenate pe paginile pașaportului devin peisajenocturne la lumina UV.

Thai Airways: PUNTE PE PĂMÂNT

Thai Airways a reacționat cu un amestec de creativitate și umor la simptomele de sevraj cauzate de pandemie ale celor care doresc să călătorească, deschizând un restaurant tematic, ca o punte de aeronavă. Este binecunoscut faptul că orele petrecute la înălțime și meniul din avion au propria lor atmosferă de neegalat, aducând din acest motiv pe pământ această experiență. În oferta restaurantului se regăsește atât meniul economy, cât și cel first class, în funcție de poftă și de posibilitățile financiare, publicul din Bangkok primind astfel exact aceeași experiență de gust pe care până acum a avut-o numai la mare înălțime.

AMI MÉG ÉRDEKELHET