Ce să prepari bun din carne de miel pentru masa de Paște

Vei avea nevoie de timp, răbdare și ingrediente de calitate.

Foto: Shutterstock


Aceste recomandări de rețete cu carne de miel se pot pregăti pentru masa de Paște, când invitații îți vor călca pragul. Dacă vrei să-i impresionezi cu talentul tău la gătit carne de miel, preparatele tradiționale sunt opțiuni excelente, atât timp cât se respectă rețeta.

​Drob de miel

Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Paște. Acest preparat delicios necesită destul de mult timp și atenție până să ajungă în farfurie, iar gospodinele îl gătesc chiar și cu câteva zile înainte. Aici se folosesc organele mielului, fierte în apă cu sare, apoi tocate mărunt și amestecate cu usturoi verde, mărar, ceapă, ouă crude și condimente. Compoziția se pune în prapure (membrana care acoperă organele mielului), într-o tavă de copt, după care se pune la cuptor pentru minim 30 de minute. Dacă trece testul scobitorii, atunci drobul de miel este gata și poate fi servit după ce se răcește sau când se pregătește masa de Paște.

​Friptura de miel

Foto: Shutterstock


Clasica friptură de miel este nelipsită de pe mesele românilor atunci când vine Paștele.

Secretul în acest caz este pregătirea cărnii cu câteva ore înainte pentru ca frăgezimea să își spună cuvântul. Pulpa de miel, preferabil cea din spate, se folosește la gătirea unei fripturi deosebite. Pusă la fezandat pentru câteva ore, carnea de miel devine fragedă și se poate pune la cuptor cu câțiva căței de usturoi, ulei de măsline, rozmarin, frunze de usturoi verde, sare, piper și un pahar de vin alb.

​Borș de miel

Borșul de miel este un alt preparat special gătit de Paște. Gospodinele care cunosc rețeta știu că durata de gătire este destul de mare, însemnând că prepararea începe cu câteva ore bune înainte. Carnea de miel fierbe un pic mai greu, iar aici se pot folosi coaste, gât și piept, plus măruntaie. Legumele nu lipsesc din această rețetă, iar ceea ce dă gust borșului de miel este combinația de morcovi cu pastarnac, țelină și rădăcină de pătrunjel. Și pentru că este borș de miel, înseamnă că gustul acru este oferit de acest borș, care se adaugă aproape de finalul timpului de preparare. Se asezonează cu leuștean pentru extra gust și aromă.

​Frigărui din carne de miel

Foto: Shutterstock

Și frigăruile din carne de miel sunt delicatese ce se consumă cu plăcere la masa specială de Paște. Rețeta este destul de simplă, însă ce contează aici este prepararea cărnii. Tăiată cubulețe, carnea se poate condimenta cu ingredientele alese, din care să nu lipsească boiaua dulce, usturoiul, oregano, rozmarinul, sarea și piperul. Se tăvălesc apoi prin ulei, iar bucată cu bucată se trag prin țepușe și se pun pe grătar la făcut. Frigăruile de miel se pot găti și pe un grătar electric, însă trebuie să ai în vedere timpul de preparare. Carnea de miel astfel gătită se poate servi cu un sos alb din smântână, usturoi, oregano, suc de lămâie, sare și piper.

From Your Site Articles
AMI MÉG ÉRDEKELHET