Pe urmele filmelor lui Wes Anderson

A apărut albumul de călătorie inspirat de regizorul american.

Foto: Instagram

Regizorul filmelor „Steve Zissou: Cel mai tare de pe mare", „Familia Tenenbaum" și „Hotel Grand Budapest" este renumit pentru elementele sale vizuale interesante, tehnica și combinația armonioasă de culori folosite. Iar un fan pasionat, umblând prin lume, a fotografiat tot ce i-a amintit de stilul Wes Anderson și a inclus toate aceste poze într-un album.

Unii spun că tehnica stop-motion folosită de Wes Anderson și valoarea estetică a filmelor sale sunt supra-evaluate, alții îl consideră un geniu. În orice caz, a creat o lume vizuală unică, ușor de identificat în cinematografia modernă, fiind popular nu numai datorită decorurilor sale monumentale, utilizării culorilor și modului excepțional de exprimare a emoțiilor, ci și pentru umorul său amar.

Cartea este scrisă de Wally Koval, cu acordul lui Wes Anderson. Albumul a fost realizat de fapt dintr-o listă personală de lucruri care trebuie bifate în viață, cu care autorul a vrut să evoce stilul lui Anderson. Volumul este, în același timp, un catalog al locațiilor filmelor imaginare ale lui Wes Anderson și o colecție de comori arhitecturale cu semnificație istorică. Așa a ajuns să fie până la urmă un album de călătorie și arhitectură de bun gust, care povestește și uimește simultan cu frumusețea sa.

„Accidentally Wes Anderson" a fost inițial o comunitate care crește de câțiva ani pe Instagram, unde în prezent pozele sunt urmărite de 1,1 milioane de persoane. Cartea poate fi comandată pe Amazon sau pe site. Colecția, prefațată de Wes Anderson, prezintă 200 de locații, astfel încât aventurierii să poată vizita virtual clădirile interesante, ascensoarele, bisericile, cinematografele, piscinele, teatrele, trenurile moderne și nostalgice, toate într-un cadru artistic minunat. Și, până nu răsfoim cartea, nici nu ne putem imagina ce povești interesante pot avea o stație prăbușită de autobuz, o cabină retro de telefon sau un simplu far!

This browser does not support the video element.

Baza de pornire a cărții intitulate „Accidentally Wes Anderson” a fost o pagină Instagram, unde autorul a prezentat vederi minunate și foarte colorate, clădiri și curiozități. Din aceste poze am selectat câteva.

Foto: Instagram

Vancouver, Canada


Fotó: Instagram

Oranienbaum-Wörlitz, Germania


Foto: Instagram

Berlin, Germania


Foto: Instagram

Marfa , Statele Unite


Foto: Instagram

Moritzburg, Germania


Foto: Instagram

Zwölferhorn, Austria


Foto: Instagram

Hampshire, Anglia


Foto: Instagram

Worthing, Angila


Foto: Instagram

Charleston, Statele Unite


Foto: Instagram

Jaipur, India


Foto: Instagram

Phoenix, Statele Unite


Foto: Instagram

Aveiro, Portugalia


Foto: Instagram

Jaipur, India


Foto: Instagram

Paris, Franţa


Foto: Instagram

Londra, Anglia


Foto: Instagram

Berlin, Germania


Foto: Instagram

Camaçari, Brazilia


AMI MÉG ÉRDEKELHET