Piața de pește din Tokyo va avea un spa și restaurante pentru a atrage mai mulți vizitatori

Acum poți mânca și te poți relaxa în această destinație gastronomică.


Cea mai mare piață de pește din Japonia s-a deschis cu restaurante și un centru spa în încercarea de a atrage mai mulți vizitatori. Toyosu Senkyaku Banrai include o zonă de restaurante care seamănă cu o stradă din epoca samurailor, în care se află aproximativ 65 de unități de alimentație publică ce servesc pește proaspăt din piața de alături. Împreună cu vizitatorii de la spa și hotel, autoritățile din Tokyo vor să atragă 2,6 milioane de persoane anual.

Noua piață Toyosu oferă tehnologie modernă și o verificare atentă a siguranței peștelui, inclusiv a celui provenit de la Fukushima. Dar îi lipsește atmosfera în aer liber și plină de viață pe care o avea Tsukiji, celebra piața de odinioară - relatează EuroNews. Toyosu este, de asemenea, mai puțin accesibil din centrul orașului Tokyo, în comparație cu Tsukiji, care se află la câțiva pași de Ginza și ale cărui tarabe de piață exterioară și restaurante erau pline la prânz de lucrătorii de la birouri și turiștii din întreaga lume.

Foto: Facebook

Reprezentanții lui Toyosu au observat că întreaga cantitate de fructe de mare gestionată a scăzut la 310.000 de tone în 2023, de la aproximativ 400.000 de tone înainte de relocare. Acest lucru s-a întâmplat în parte din cauza scăderii capturilor, dar și a faptului că atât comercianții cu amănuntul cât și restaurantele se orientează din ce în ce mai mult către achiziționarea directă de la furnizori.

Oficialii pieței și experții se așteaptă ca Toyosu Senkyaku Banrai (care înseamnă "mii de clienți, afacere plină de viață") să continue să atragă mai mulți vizitatori, în special din străinătate. Unii comercianți au introdus recent noi meniuri, căutând să creeze un plus de atractivitate.

www.youtube.com

【4K】豊洲市場新名所「豊洲 千客万来」

Planificată inițial să se deschidă în 2019, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo și o dată cu relocarea pieței de pește de la Tsukiji, secțiunea exterioară a lui Toyosu este cu aproximativ patru ani în urmă din cauza întârzierilor de planificare și a pandemiei de COVID-19. Relocarea pieței de pește de la Tsukiji, programată inițial pentru 2016, a fost, de asemenea, amânată după ce au fost detectate substanțe chimice toxice în apele subterane de pe noul amplasament, care a fost în trecut o uzină.

AMI MÉG ÉRDEKELHET