Pick-up és lakóautó – a sokoldalú Canoo

Újabb tanulmányautóval rukkolt elő a Los Angeles-i székhelyű Canoo start-up.

Fotó: Canoo

Az elektromos járművekre szakosodott Canoo bemutatta a harmadik olyan modelljét, amely a saját fejlesztésű moduláris platformra épül.

A sokoldalú pick-up külső dizájnja főbb vonalaiban megőrizte a Canoo sajátos, egyszerre puritán és modern formanyelvét, de a lakóautóként is használható négykerekű jóval robusztusabb megjelenést kapott, köszönhetően a vaskos lökhárítóknak, a széles kerékjáratoknak és az off-road védőlemezeknek. A 18 colos felnikre pedig terep-gumiabroncsok kerültek. A meghajtásról két elektromos erőforrás gondoskodik, a rendszer összteljesítménye 608 LE, a maximális forgatónyomaték pedig 746 Nm. A gyártó 300 kilométer feletti hatótávot ígér egyetlen töltéssel.

Fotó: Canoo

A belső térben is letisztult dizájn és strapabíró anyagok várják az utasokat. A variálható kabin hátsó részében egy második üléssor vagy további, az egyedi igények alapján konfigurálható tárolóhely alakítható ki. Az alaphelyzetben 4677 mm hosszúságú jármű akár 5400 mm-esre is növelhető, mivel a plató egy ötletes megoldásnak köszönhetően meghosszabbítható.

További praktikus tulajdonság, hogy nemcsak mindkét oldalon, hanem a frontrészen is lenyitható asztalkát alakítottak ki, külön tárolóhellyel, illetve kihúzható lépcsőfokokat is kapott a jármű. Ez utóbbi különösen akkor jön jól, ha a pick-upot felszereljük az opcionális platóbúrával, amelyen tetősátor is helyet kaphat. Ezzel a megoldással gyorsan kirándulóautóvá lehet varázsolni a szállítójárművet. A Canoo pick-up előrendelése már megkezdődött az Egyesült Államokban, a kiszállítások várhatóan 2023 elején indulnak.

Fotógaléria

Fotó: Canoo


Fotó: Canoo


Fotó: Canoo










AMI MÉG ÉRDEKELHET