Cum să organizăm picnicul perfect de vară?

Ce să punem și ce nu în coș, ce să bem, cum să așezăm masa, cum să transportăm delicatesele? Apar multe întrebări când organizăm un picnic – acum răspundem la toate!

Foto: Unsplash

Dacă înainte credeam că este incomod să stăm și să mâncăm pe pământ, pe un câmp, lângă un lac sau în pădure, acum putem afla toate trucurile care vor face din picnicul nostru cel mai plăcut eveniment din această vară.

CE SĂ AJUNGĂ ÎN COȘ?

Foto: Shutterstock

Cea mai importantă fază a meniului de picnic este să ne gândim doar la alimente care nu se strică ușor – mai ales la căldură mare – și să ținem mereu cont de principiul „cu cât mai simplu, cu atât mai bine”. Să tăiem mâncarea în cuburi, în avans, și să neglijăm preparatele și gustările care curg prea mult. Să ne pregătim cu pizza sau quiche feliat, dar este perfect și sandvișul, pe care putem pune măsline, capere, brânzeturi tari – ideea este să poată fi mâncat ușor și cu mâinile. Desertul poate fi orice prăjitură cu fructe, nu cremoasă sau spumoasă.

DE EVITAT:

  • Lactatele și băuturile cremoase, crude. Le putem înlocui cu lapte și smântână vegetală.
  • Şunca, crema de carne sau alte produse din carne perisabile. Să oferim în schimb șuncă uscată sau cârnați!
  • Feluri care conțin pește crud. Să le înlocuim cu cremă de pește.
  • Mâncăruri cu maioneză și ouă. Există maioneză fără ouă/vegană, s-o încercăm!

HIDRATAREA ESTE IMPORTANTĂ

Cum picnicul este o recreere de vară, să acordăm întotdeauna atenție aportului adecvat de lichide. Pe lângă apă, putem lua cu noi ceai cu gheață sau limonadă de casă, pe care le putem condimenta cu ierburi proaspete, precum busuioc, roiniță sau mentă. Este o idee bună să răcim cu mult timp înainte niște baterii de gheață – cele subțiri, cu formă pătrată sunt cele mai potrivite în acest scop – și alături de ele vom pune băuturile, care vor rămâne reci și mai mult timp când sunt înfășurate cu un șervețel de bumbac. Putem folosi chiar și una dintre sticlele de apă drept gheață dacă o punem la congelator cu o seară înainte și o putem bea când se dezgheață în timpul picnicului.

 CUM SĂ TRANSPORTĂM MAI MULT

Foto: Shutterstock

Dacă trebuie să cărăm mai multe lucruri decât pot încăpea într-un coș de picnic, să luăm un cărucior de plajă sau un cărucior de cumpărături cu roți rezistente. Acesta este util mai ales dacă ajungem cu dificultate la destinație, deoarece în aceste cărucioare putem plasa alimentele și băuturile în compartimente izolate unele de altele, astfel încât să nu se reverse pe terenul accidentat. Se găsesc și rucsacuri frigorifice de până la 30 de litri, cu care putem transporta mai confortabil mâncarea care trebuie răcită și, totodată, ambele mâini rămân libere.

BUCURAȚI-VĂ DE MOMENT!

Odată ce suntem la fața locului, să așezăm întotdeauna mâncarea în cel mai rece loc, pe o măsuță pliabilă sau pe altă pătură, dar mai întâi să verificăm dacă există furnici în apropiere. Avantajul plasării cu grijă nu este doar că mâncarea și băutura rămân reci mai mult timp, dar există mai puține șanse ca toată mâncarea să aterizeze în mijlocul păturii, pe care cineva se va așeza apoi cu siguranță. În mod ideal mâncarea se servește în cutiile în care a venit, dar prăjiturile sunt mult mai gustoase pe o farfurie separată. Pentru a servirea băuturilor, să ducem pahare reutilizabile, ușor de stivuit și care nu se vor sparge.

AMI MÉG ÉRDEKELHET