5 dolog, amivel igazán fel tudjuk bosszantani a felszolgálókat

Számos apróság van, amire, ha odafigyelünk, megkönnyítjük, vagy legalábbis nem nehezítjük vele a felszolgálók munkáját.

Fotó: Pixabay


A Redditen pörgött fel nemrégiben a téma, ahol a vendéglátásban dolgozók ismertették, milyen viselkedési formákat kerüljünk a vendéglátásban, ha nem akarjuk a felszolgálók idegeit próbára tenni.

​Nem személyi asszisztensünk a pultos!

Az egyik leggyakoribb hiba, amit elkötevünk vendégként, hogy „megkerüljük" az asztalunkhoz tartozó felszolgálót, és a bárpultnál próbálkozunk a különböző kéréseinkkel. Ez különösen frusztrálja a vendéglátóst, emelte ki a redditezők panaszai közül a hamuesgyemant.hu. Továbbá arra kérnek a felszolgálók, semmi olyat ne kérjünk a pultostól, ami nem tartozik a feladatkörébe – különösen, amikor nagy a forgalom.

A bárpult nem önkiszolgáló 

Bár azt hinnénk, hogy segítünk vele, semmi nem bosszantóbb a vendéglátósok számára, mint az, amikor a vendég visszaviszi a poharakat a bárpulthoz. A felszolgálók szerint gyakran túl közel helyezik a használt poharat a többi vendég friss italához. Még ennél is rosszabb, amikor megérintik a pulton lévő italokat, díszítéseket. Ezért a többi vendég érdekében a felszolgálók azt kérték a Redditen, hogy ne nyúlkáljunk olyan helyekre, ahová mi sem örülnénk, ha más nyúlna fordított esetben.

Ne álljunk az útban

Fotó: Shutterstock

A bárpult mögött és az asztalok között általában szűk a hely, ezért ne zavarjuk a pultosok munkaterületét. Ha például a vendégek a székeket a közlekedő sávokba tolják, nyilván lassulhat a kiszolgálás.

​A jópofizós csevegés is pluszban van

A koktélokkal, kevert italokkal kapcsolatban is nagyon sok a „felesleges kérdés", ezt a redditezők az egyik legidegesítőbb szokásnak tartják. Ezért jobb már az elején elfogadni, hogy ha a pultos olyan italt készít, ami nem hasonlít arra, amit mi rendeltünk, akkor valószínűleg az nem is a miénk.

​Beszéljük meg előre asztaltársainkkal, ki fizet

Az egyik legrosszabb dolog, amikor a pénz hozzákerül a felszolgálóhoz, majd egy másik vendég is elkezd próbálkozni a fizetéssel – a felesleges körök helyett beszéljük meg előre, ki fizet. A felszolgálók számára rendkívül kellemetlen, amikor a számlánál a vendégek udvariaskodni kezdenek, és összevesznek azon, hogy ki fizesse a végösszeget.

AMI MÉG ÉRDEKELHET