Ați privi în jos de pe cărarea de sticlă?

Cea mai lungă cărare de sticlă din lume a fost construită deasupra unei adâncimi de 1000 de metri.

Foto: Facebook

Cel mai lung skywalk din sticlă a fost construit în Parcul Național Geologic Longgang din regiunea chineză Chongqing. În plus, a fost construită o potecă și de-a lungul uriașelor stânci din parc!

Stâncile munților carstici din Parcul Național Geologic Longgang sunt verticale, mult timp fiind inaccesibile, dar în urmă cu câțiva ani s-a finalizat un foișor de sticlă, trotuare și cărări transparente, de unde se poate vedea minunat întregul peisaj. Parcul este plin de doline carstice, văi, peșteri, pădurea este deasă și este traversat de un drum comercial chinez antic. Longgang Tiankeng, adică Dolina Longgang, este a cincea cea mai adâncă dolină din lume, având 335 metri. O altă atracție populară din parc este Loong, adică Peștera Dragonului Chinez, iar numeroși turiști sunt atrași de Skywalk on Clouds, cel mai lung skywalk din lume construit deasupra unei prăpastii: cu o lungime de peste 26 metri, depășește cu 5 metri cărarea construită deasupra Grand Canyonului din Arizona.

Podul în consolă în formă de potcoavă este realizat din sticlă, fiind atât de popular că mulți vizitează parcul geologic doar din cauza adâncimii înfricoșătoare. În plus, uneori pe skywalk sunt practicanți de base jumping, care sar de aici în adâncimea de peste o mie de metri. Podul pe care pot fi maximum 200 de persoane în același timp a fost proiectat în așa fel încât să reziste în condiții de siguranță la un cutremur de până la 8 grade pe scara Richter și la un taifun de gradul 1. Nu îl recomandăm deloc celor care suferă de acrofobie, cu excepția cazului în care scopul lor este să-și învingă frica de înălțimi.

Platforma Longgang

youtu.be

Longgang Viewing Platform云阳龙缸玻璃廊桥
AMI MÉG ÉRDEKELHET