Gasztroutazások Bíró Lajossal, az egyik legismertebb magyar séffel

A híres séf és étteremtulajdonos, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke mindig nyitott, progresszív és kísérletező, éppen ezért sok utazási és gasztronómiai kaland van a háta mögött. A Roadmovie podcastben beszélgettünk vele.

Bíró Lajos mesél világjáró gasztro kalandjairól és a magyar konyha reális helyzetéről a RoadMovieban. Mit gondolnak a külföldiek a magyar ízekről, hová érdemes menni, ha a legjobb hurkát keressük, hogyan működött a budapesti kínai étterem a szocializmusban és hol találjuk most az igazi kínai konyhát? És ez még csak a bevezető, ahonnan eljutunk Észak-Koreába, Japánba, és Ázsia több országába is, ahol Bíró Lajos inspirációt gyűjtött, nekünk pedig elmondja a legjobb helyeket, ételeket és ötleteket.

Fotó: Facebook

Ha kíváncsi vagy arra, mit gondolnak a világon a magyar gasztronómiáról; honnan jön Lajos keleti konyha iránti vonzalma; hol együnk külföldön, hogy elkerüljük az ételmérgezést; melyek a legfurcsább ételek, amiket valaha kóstolt (elsorol legalább tíz fogást, amit a magyarok 99%-a nem enne meg...); illetve hol eszik szívesen, ha Ázsiában barangol, akkor hallgasd meg a Bíró Lajossal készült interjút a RoadMovie Podcast csatornáján!

AMI MÉG ÉRDEKELHET