Az Adrián szeretnél nyaralni? Íme a legjobb tanácsok!

A RoadMovie podcast új műsorában Dr. Kiss Róbert Richárd ad rendhagyó horvátországi úti tippeket.

Fotó: Unsplash

A 20 éve a turisztikai szektorban dolgozó újságíró tapasztalt utazóként Adria olyan oldalát mutatja meg, amit nem sok magyar ismer. Ha idén is az Adriára készülsz, akkor érdemes Richárd tanácsait megfogadni.

Fotó: Pixabay

Dr. Kiss Róbert Richárd az új RoadMovie podcastban arra ad tippeket, mit nézzünk meg Horvátországban a szokásos úti célokon túl. Végigmegyünk Rijekától egészen Albániáig és keressük az izgalmas, de kevésbé ismert helyeket. Megállunk az autópályán azoknál a hegyeknél, amelyeken rendszerint csak átsuhanunk, elmegyünk Zágrábba és a Plitvicei tavakhoz, felfedezzük az Isztria közepét is végre, benézünk minden sikátorba, és bátran utazunk olyan szigetre is, ami még nincs elárasztva turistákkal. Majd átlépjük a határokat és megtudjuk, hogy Horvátországon túl is van-e élet a parton innen és túl!Dubrovnikba szeptemberben érdemes menni, hogy a várfalon belülre is bejussunk sorbanállás nélkül. Ha a strandolás a cél (hogy minél több strandot jó időben lássunk), akkor júliusban menjünk Dalmáciába vagy Isztriai-félszigetre. Zágrábban is el lehet tölteni két napon, van bőven program – erről is részletesen mesél a műsorban Richárd. Akik nem csupán a tengerparton szeretnének pihenni, hanem az aktív, sportos programokat is szeretik, azok sem fognak ötlet nélkül maradni.

Lehet delfint látni? Igen, az is kederül, hogy hol van rá esély. A természeti csodákon kívül, arról is szó esik, hogy a török uralom mennyire másképp hatott a horvát kultúrára, mennyit profitált belőle Dalmácia és ezt büszkén is népszerűsíti. A beszélgetésből kiderül, miért lett rendi Montenegró és az is, hogy Albániában hova érdemes menni.

Hallgasd meg a beszélgetését a RoadMovie Podcast csatornáján!


AMI MÉG ÉRDEKELHET