Könnyen elkeveredhetnek a régi címkékkel díszített csomagok

Mutatós, de veszélyes ez a szokás egy repülőtéri alkalmazott szerint.

Fotó: Shutterstock


Bár a repülőtéri címkék remekül mutatnak a bőröndön, nem érdemes megtartani őket. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a repülőtéren véletlenül valamelyik régi címkét szkennelik be, és így egészen más városba repül majd a csomagunk, mint mi. Erre a kaliforniai Ontario International Airport egyik dolgozója figyelmeztetett egy nemrégiben feltöltött TikTok-videóban.

@flyontairport Pro Tip: If you dont want your bags to get lost when traveling… remove old stickers from past trips off your luggage. #FlyONT#SoCalSoEasy♬ Sunshine - WIRA

A kommentelők hasznosnak találták a tanácsot, a jelek szerint ugyanis nem sokan tudták, hogyan is szortírozzák a bőröndöket. Néhányan azt is megírták, hogy úgy gondolták: a reptéri dolgozók eltávolítják a problémás címkéket. Mások pedig azt feltételezték, hogy a címke kódja a lejárati dátumot is tartalmazza, ezért az a javaslat is elhangzott, hogy ezek felirata jelezze az utasoknak, hogy az utazás után el kell távolítani.

Nem kell azonban kétségbe esni, ha elkeveredne a poggyász, akár a rossz címke, akár a légitársaság hibájából. Erről rögtön értesíteni kell a légitársaságot, amit a terminál ügyfélszolgálatán vagy a cég közvetlen segélyvonalán is megtehetünk, és szükség esetén akár többször is jelezzük a tévedést, mindaddig, amíg nem kapunk érdemi választ.

Fotó: Shutterstock

Megelőzésként és a könnyebb beazonosítás érdekében érdemes a nevünket és az e-mail-címünket feltüntető címkét hagyni a csomagon. De hasznos lehet az Apple digitális nyomkövető kütyüje, az Airtags is, amellyel követhetjük a csomagunk tartózkodási helyét, ha elkeveredik az utazás alatt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET