Porsche Taycan Cross Turismo: electric, lux şi off-road în acelaşi timp

În misiunea lor sustenabilă de a-și extinde portofoliul de mașini electrice, marca germană de mașini sport lansează o versiune cu uşoare valenţe off-road a modelului Taycan.

Foto: Porsche AG

Porsche Taycan Cross Turismo este un vehicul electric complet, suficient de versatil pentru aventuri off-road pe distanțe lungi cu întreaga familie – inclusiv cu noile biciclete electrice Porsche, dacă le deţinem.

Foto: Porsche AG

Formele exterioare al Porsche Taycan Cross Turismo urmează îndeaproape limbajul de design al modelului de bază, iar elementele off-road includ arcurile robuste ale roților, elementele de protecţie inferioare față și spate și pragurile laterale. În cele din urmă, noul suport din spate pentru biciclete permite ca hayonul să poată fie deschis şi atunci când este încărcat.

În interior, confortul este extins; acoperișul mai lung, mai plat adaugă cu 36 mm mai mult spațiu pentru pasagerii din spate și peste 1.212 litri de volum maxim de încărcare (cu scaunele din spate rabatate).

Foto: Porsche AG

În mod standard, Cross Turismo beneficiază de un nou tren de rulare cu tracțiune integrală și suspensie pneumatică adaptivă pentru a oferi o conducere dinamică pe toate tipurile de teren. În plus, pachetul opțional pentru off-road crește garda la sol cu până la 30 mm.

Pe lângă versiunea standard 4 Cross Turismo, vor fi disponibile şi variantele 4S, Turbo şi Turbo S – la fel ca şi în cazul modelului de bază Taycan. În funcţie de versiune, puterea maximă a celor două electromotoare variază între 280 şi 460 kW, adică 375 şi 617 CP. În timp ce Taycan Cross Turismo de bază accelerează în 4,8 secunde la 100 km/h, Turbo S o poate face în 2,7 secunde. Cu o singură încărcare completă, mașina va oferi o autonomie maximă de 454 km.

Galerie foto:

Foto: Porsche AG


Foto: Porsche AG


Foto: Porsche AG


Foto: Porsche AG


Foto: Porsche AG


AMI MÉG ÉRDEKELHET