Cum să foloseşti corect încălzirea mașinii

5 sfaturi pentru ca frigul din mașină să nu-ţi pericliteze vizibilitatea.

Foto: Seat

Temperaturi foarte joase, un metru de zăpadă la sol, drumuri înghețate – odată cu sosirea sezonului rece se aburesc şi geamurile mașinilor. Însă, dacă iei în considerare următoarele sfaturi și recomandări, vei avea parte de confort și siguranță sporită atunci când conduci pe vreme rece.

1. Cum să dezaburești geamurile

Contrastul dintre temperatura scăzută din exterior și un interior mai cald al mașinii face ca geamurile să se aburească. În această situație, ar trebui să dai aerul condiționat la maxim, iar gurile de aerisire trebuie orientate spre ferestre și parbriz. Procesul poate fi accelerat prin diferite sisteme opţionale, precum „Defrost Max".

Foto: Seat

2. Îmbrăcăminte la volan

Mănușile, paltoanele și eșarfele tind să-ţi limiteze libertatea de mișcare și, prin urmare, reprezintă un risc pentru siguranță. Purtarea mănușilor este recomandată numai în cazuri excepționale, când temperaturile scăzute pot afecta simțul tactil.

Foto: Seat

3. Scaune încălzite

Sunt cel mai eficient mod de a te încălzi în cel mai scurt timp posibil. Trebui activate de îndată ce urci în mașină și reglate treptat, pe măsură ce simți că te-ai încălzit. E important să eviți utilizarea acestora la temperaturi ridicate pentru perioade mai lungi.

Foto: Seat

4. Temperatura ideală de deplasare

Este de 21,5°C și se numește „temperatura de confort". Setarea automată a sistemului de climatizare reglează automat temperatura interioară. Acesta oferă o distribuție echilibrată a căldurii: jumătate din aerul cald iese la aproximativ 40°C în apropierea picioarelor și se răcește până când ajunge în partea superioară a corpului și a capului, astfel te menţine mai atent la volan, împiedicând somnolența.

Foto: Seat

5. Căldură fără costuri suplimentare

Încălzirea nu consumă combustibil sau apă în plus. Apa caldă generată de motor este utilizată pentru încălzire și este redirecţionată către motor la o temperatură mult mai scăzută, deci ajută de fapt radiatorul motorului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET